Mala, ali brza ekipa uspješno je predstavila Maraton klub Velika Gorica na 24. Split Marathonu

Prvi ovogodišnji maraton za naše članove bio je ovog vikenda 24. Split Marathon. Istrčali su ga Vedrana Janjić i Vedran Planinšek, dok je na polumaratonskoj dužini odličan rezultat ostvario Bruno Škrinjarić.

Nakon otvorenja sezone Hrvatske atletske cestovne lige sa Slavonskom trkom u Slavonskom Brodu, došao je red na prvi ovogodišnji maraton – 24. Split Marathon. Dalmatinska metropola je na maratonskoj utrci ugostila oko 410 trkača i trkačica u međunarodnoj konkurenciji, a među njima je bilo samo dvoje naših – Vedran Planinšek i Vedrana Janjić, plus Bruno Škrinjarić u popratnoj polumaratonskoj utrci.

Mala, ali brza ekipa opravdala je očekivanja i uspješno predstavila klub u Splitu, s odličnim postignutim vremenima. Vedran Planinšek je do cilja utrke od 42,2 kilometra stigao za 3h09min52sec (chip time 3h09min48sec), osvojivši fenomenalno 24. mjesto među 330 finišera u muškoj konkurenciji. U kategoriji M35 Vedran je zauzeo deveto mjesto.

Samo tri žene bile u brže od Planinšeka, a u vrhu ženske konkurencije bila je i Vedrana Janjić, otrčavši svoj novi rekord i osvojivši 11. mjesto među 83 finišerke. Vedranin rezultat 3h35min26sec (chip time 3h35min16sec) je za čak 11 minuta bolji od njezinog prijašnjeg rekorda na maratonu. Lani je u kategoriji bila na postolju, ove godine je osvojila peto mjesto u kategoriji Ž45.

Fenomenalan je rezultat ostvario Bruno Škrinjarić u polumaratonu. Do cilja je došao za 1h15min15sec, osvojivši 9. mjesto od 765 finišera, četvrto mjesto od svih hrvatskih trkača i treće mjesto u kategoriji M35.

Kompletni rezultati iz Splita su na linku.

Splitski maraton je bio 2. kolo Hrvatske atletske cestovne lige, a rezultate lige imate na sljedećem linku. Treće kolo lige bit će utrka Holjevka u Zagrebu, a za HACL se boduje dionica od 10 kilometara.