Dječji jesenski kros grada Velike Gorice

Od 2002. godine redovito 8.10. povodom Dana neovisnosti održava se Dječji jesenski kros grada Velike Gorice. Radi se o većem broju utrka u kojima se natječu djeca predškolske i osnovnoškolske dobi s petstotinjak sudionika i oko dvije tisuće posjetitelja.

Najmlađi se natječu u kategoriji do dvije godine te moraju pretrčati stazu dugu 25 metara, uz dopuštenu pomoć roditelja. Djeca do 4 godine samostalno trče stazu dugu 100 metara, a ona do 6 godina stazu dugu 200 metara. Osnovnoškolci nižih razreda trče 750, a viši razredi 1500 metara.

Svi pobjednici nagrađeni su medaljma, dok svi ostali sudionici krosa za uspomenu dobiju diplome i učesničku majicu.

dječji jesenski kros

15. Dječji jesenski kros grada Velike Gorice 2017.

U nedjelju, 8. listopada 2017. održano je 15-to po redu izdanje Dječjeg jesenskog krosa grada Velike Gorica. Nedjeljno jutro je bilo bez kiše, s laganim vjetrom, tmurno i bez sunca – drugim riječima, apsolutno savršeno za trčanje. Ovo je sigurno prepoznalo i preko dvjestotinjak djece iz svih krajeva Turopolja ali i šire okolice, koja su u pratnji svojih roditelja nastupila na Dječjem krosu. Utrke su se održavale u sedam kategorija, od onih najmlađih s navršenom jednom godinom života pa sve do osmaša. Novost je ove godine bila i lokacija Dječjeg krosa, koja se zbog izgradnje bazena na lokaciji pored srednjoškolskog centra u Velikoj Gorici preselila na športsko igralište OŠ Eugen Kvaternik i OŠ Juraj Habdelić.

Cijeli rezime i rezultate pogledajte klikom na gumbe.

Veliku galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici, ovdje i ovdje!

Arhiva rezultata za prošle godine

14. Dječji jesenski kros 2016.

13. Dječji jesenski kros 2014.

12. Dječji jesenski kros 2013.

11. Dječji jesenski kros 2012.

10. Dječji jesenski kros 2011.

9. Dječji jesenski kros 2010.