Nastup na teškom Kajbumščak trailu iskoristili smo za promociju naše trail utrke


Protekli vikend bio je miran za članove Maraton klub Velika Gorica što se tiče nastupa na utrkama, ali zato smo ekipni nastup na jednoj velikoj trail utrci iskoristili za promociju naše 1. Turopoljske trail utrke koja se 1. rujna održava na Ključić brdu.

Continue reading

Izvanredni uspjesi naših članova na utrkama u triatlonu, cestovnom trčanju i trailu


Članovi Maraton klub Velika Gorica proteklog su vikenda postigli odlične rezultate na utrkama u različitim disciplinama širom Hrvatske, ali i u Austriji. Vedrana Janjić je odradila svoju drugu Ironman utrku, Jasminka Zvonar vratila se sa zlatnom medaljom s polumaratona u Otočcu, a Renata Horvetek je pobjednica u Medvednica trail ligi.

Continue reading

Hrvatska atletska cestovna liga: Nakon Plitvičkog maratona, MKVG je na petom mjestu u ligi


Maraton klub Velika Gorica na petom je mjestu u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi nakon osam kola. Nakon što su zbrojeni bodovi s Plitvičkog maratona, na kojem smo imali troje predstavnika, zadržali smo visok položaj u ligi, u kojoj su dosad nastupila 44 kluba.

Continue reading

Naši trkači na pobjedničkim postoljima na utrkama u Svetoj Nedelji i Trebarjevu


Trkači Maraton kluba Velika Gorica imali su još jedan uspješan vikend, s nekoliko osvojenih pobjedničkih postolja na različitim utrkama. Jedna zlatna i jedna brončana medalja osvojene su na 1. Vatrogasnoj utrci Sveta Nedelja, a još jedna brončana medalja na 27. Malom maratonu Sisak – Trebarjevo.

Continue reading

Turopoljska liga trčanja na završnom kolu proljetnog dijela okupila šezdeset natjecatelja


Turopoljska liga trčanja, u svojoj 21. sezoni, došla je do kraja proljetnog ciklusa od deset kola. Zabilježene su rekordne brojke posjećenosti lige u organizaciji Maraton kluba Velika Gorica, a nastavak lige zakazan je za kraj kolovoza.

Continue reading

Gorički maratonci uspješno istrčali Plitvički maraton, najteži cestovni maraton u Hrvatskoj


Plitvički maraton, koji zbog svoje brdske konfiguracije slovi kao najteži cestovni maraton u Hrvatskoj, održan je u subotu 2. lipnja na Plitvičkim jezerima, a sudjelovalo je i nekoliko naših trkača i trkačica.

Continue reading

Hrvatska atletska liga Sjever: Tri medalje za MKVG na ‘Limačijadi’ u Križevcima


Tri medalje osvojile su limačice Maraton klub Velika Gorica na mitingu 3. kola Hrvatske atletske lige Sjever, održanom u Križevcima. Nelli Komljenović osvojila je zlato i srebro, a Ana Trčak okitila se zlatnom medaljom.

Continue reading

Maraton klub Velika Gorica na trećem mjestu Hrvatske atletske cestovne lige nakon 6 kola


Maraton klub Velika Gorica je na trećem mjestu od 42 kluba u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi nakon održanih šest utrka, zahvaljujući pregršt bodova skupljenih na posljednjoj utrci u Jastrebarskom.

Continue reading

Četiri pobjednička postolja na Jaskanskom polumaratonu, Vedrana Janjić i dalje broj 1 u HACL


Jaskanski polumaraton bio je središnji događaj za trkače Maraton kluba Velika Gorica proteklog vikenda, a zastava kluba zavijorila se četiri puta na poobjedničkom postolju te utrke. Osim u Jastrebarskom, trčali smo u Zagrebu, Križu i Dubrovniku, ostvarivši odlične rezultate.

Continue reading

Hrvatska atletska liga Sjever: Drugo kolo za starije kategorije održano u Varaždinu


Drugo kolo Hrvatske atletske lige Sjever za starije kategorije, odnosno za kadete i seniore, održano je u Varaždinu. Ovaj put, za razliku od prvog kola, nisu osvojene medalje, ali sakupljeni su vrijedni ligaški bodovi.

Continue reading