Masovni napad Velikogoričana na Holjevku, a ‘peglali’ smo asfalt i na Polojskoj ultri


Dvadesetak članova Maraton kluba Velika Gorica sudjelovalo je na Holjevci, poznatoj zagrebačkoj utrci na 10 kilometara koja je obilježila protekli trkački vikend. Sudjelovali smo i na Polojskoj ultri – Prvenstvu Hrvatske na 50 i 100 km.

Continue reading

Mala, ali brza ekipa uspješno je predstavila Maraton klub Velika Gorica na 24. Split Marathonu


Prvi ovogodišnji maraton za naše članove bio je ovog vikenda 24. Split Marathon. Istrčali su ga Vedrana Janjić i Vedran Planinšek, dok je na polumaratonskojj dužini odličan rezultat ostvario Bruno Škrinjarić.

Continue reading

Završena je prva sezona Turopoljske lige trail trčanja, pobjednici su Škrinjarić, Terzić, Dikšić i Janjić


Prva sezona Turopoljske lige trail trčanja završena je finalnim kolom u subotu 17. veljače. Skoro stotinu trkača sudjelovalo je u ligi tijekom sedam kola, a pobjednici lige su Bruno Škrinjarić, Kristina Terzić, Danijel Dikšić i Vedrana Janjić.

Continue reading

Otvorene su prijave za 1. Turopoljsku trail utrku Ključić brdo, odaberite jednu od tri staze


Prijave za 1. Turopoljsku trail utrku Ključić brdo su otvorene. Trail utrka, koja je logična nadogradnja naše Turopoljske lige trail trčanja, održat će se 1. rujna, sa startom i ciljem kod Izletišta Ključić brdo. Trail trkači natjecat će se na tri staze – Dugoj od 24 kilometra, Kratkoj od 17 kilometara i Rekreativnoj od 8 kilometara.

Continue reading

Uspješnim nastupom na Slavonskoj trci otvorena nova sezona cestovne lige


Nastupom na 7. Slavonskoj trci u Slavonskom Brodu započela je naša nova sezona u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi. Maraton klub Velika Gorica su na glavnoj polumaratonskoj utrci predstavljala tri trkača, a bilo je naših i na kraćim utrkama od 5 i 10 km.

Continue reading

Održana je redovna godišnja skupština kluba: izabran novi dopredsjednik, a vraća se i Turopoljska trka


Redovna godišnja sjednica Skupštine Maraton kluba Velika Gorica održana je 23. siječnja. Uz osvrt na uspješnu 2023. godinu, doneseni su ambiciozni planovi za 2024. i 2025. godinu, a klub je dobio i novog dopredsjednika i člana Izvršnog odbora.

Continue reading

Vedrana Janjić je pobjednica Hrvatske atletske cestovne lige, MKVG na četvrtom mjestu među 58 klubova


Članica Maraton kluba Velika Gorica Vedrana Janjić pobjednica je 1. Hrvatske atletske cestovne lige za 2023. godinu, a MKVG je osvojio četvrto mjesto u konkurenciji 58 atletskih klubova koji su sudjelovali u ligi.

Continue reading

Vedrana Janjić treća na polumaratonu u Zadru, osigurala 1. mjesto u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi


Vedrana Janjić potvrdila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji u 1. Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi nakon što je osvojila treće mjesto na 40. Polumaratonu Nin – Zadar, održanom ovog vikenda. Još je samo jedna utrka do kraja i lige i tad ćemo Vedranu i službeno proglasiti najboljom cestovnom trkačicom u Hrvatskoj.

Continue reading

Počele su zimske lige, a bili smo i na Martinskom polumaratonu


Kako se bliži prava zima, sezona utrka je pri kraju, ali zato počinju zimske lige. Proteklog vikenda naši su članovi bili na Martinskom polumaratonu u Dugom Selu i na dvije različite zimske lige.

Continue reading

Berba bodova, rekorda, odličja i pehara za MKVG na Stareku, Devčić istrčao 12-satni ultramaraton


36. Polumaraton Ivan Starek i Prvenstvo Hrvatske u ultramaratonu na 6 i 12 sati dva su događaja, oba održana u Zagrebu, koji su obilježili protekli trkački vikend. Naši su trkači s velikim uspjehom sudjelovali na oba.

Continue reading