Treneri

Franjo Gavranović

Franjo Gavranović je rođen 9.11.1966. Kao atletičar proveo je 20 godina treniranja i natjecanja u AK Dinamo Zagreb. Prvi mu je trener bio Mladen Katalenić, potom u juniorskom uzrastu Milivoj Radojčević a kao seniora trenirali su ga Mladen Kršek i Vlado Mikulec.

Franjo je gradio svoj dugoprugaški talent pored najvećih dugoprugaša hrvatske – prvaka bivše države na 5 km i 10 km (Kršek), prvaka maratona (Grgić i Paripović) te nizom ostalih sjajnih dugoprugaša kao što su Mikulec, Pešić, Eror ali i mnogi drugi.

Atletikom se počeo baviti 1988. kada je sasvim slučajno otišao s bratom po prvi puta na trening u AK Dinamo na nagovor svog prijatelja te se postepeno zaljubio u trening, društvo, putovanja i natjecanja. Treneri su primijetili talent  i volju za treningom dvojice braće te su ubrzo počeli trenirati i učiti s najboljima.

Zajedno s bratom je zavolio dugo trčanje te su težili obaranju rekorda na poznatim stazama tzv. Maksimirske šume (Cerajeva staza) od 7 km i 5 km te im je iz godine u godinu kilometraža ušla u krv a i imali su sreće pošto su bili u grupi od 10 fenomenalnih dugoprugaša.

Nakon kraćeg prestanka bavljenje atletikom zbog ratne situacije, 2009. upisuje fakultet za atletskog trenera te po završetku studija postaje Viši sportski trener atletike. Počeci njegovog trenerskog rada počinju stažiranjem u AK Dinamo i AK Agram te nakon stečenog iskustva prelazi kao glavni trener u Maraton klub Velika Gorica gdje je već u prvoj godini ostvario veoma uspješne rezultate, pogotovo s generacijom limačica. Najveća mu je želja vratiti maraton tj. dugo trčanje na rezultate iz 90-ih godina te stvoriti sljedeću olimpijku koja dolazi iz turopoljskog kraja.

Franjini najbolji rezultati na dugoprugaškim stazama su sljedeći:

  • Polumaraton – 1:07:25 (Ravena, Italija)
  • Maraton – 2:23:22 (Mareno, Italija), ujedno i 8. rezultat svih vremena u Hrvatskoj

Za kraj, Frano uvije ističe da do rezultata i uspjeha ulogu ne igra toliko talent već volja, ustrajnost, vjera u trenera i stopostotno izvršenje postavljenih trenažnih zadaća – otuda i slogan našeg Kluba „Treniraj jako da bi pobjeđivao lako“.