Treneri

Darko Mišerić

Darko Mišerić se počeo baviti sportom još od ranog djetinjstva. Počeo je trenirati nogomet u NK Radnik Velika Gorica u predškolskoj dobi te se tamo zadržao do kraja osnovnoškolskog obrazovanja, odnosno kategorije juniora (igrao je na poziciji golmana). Kroz srednjoškolsko obrazovanje i dalje je bio sportski aktivan te je iskušavao i trenirao i druge sportove osim nogometa. Darko je diplomirao na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kondicijskoj pripremi sportaša.

2001. godine je s kolegama bio jedan od samih osnivača našeg Kluba, Maraton Klub „Velika Gorica“. Uz predsjedničke obaveze u Klubu (2013.-2017.), nastupao je za Klub kao natjecatelj te radio kao trener do 2016. godine.

I dalje aktivno sudjeluje u klupskim aktivnostima bilo u radu Kluba ili na natjecanjima. Osim bavljenja atletikom, Darko je također član Triatlon kluba „Maksimir“ gdje isto tako kao njihov član sudjeluje na utrkama; te je član Jiu-Jitsu kluba „Black Dragon Bushido Velika Gorica“ te je ponosni nositelj plavog pojasa.

Što se tiče samih utrka, Darko je sudjelovao na većini europskih maratona, te na gotovo svim dugoprugaškim utrkama diljem Hrvatske.

Darkovi najbolji rezultati na dugoprugaškim stazama su sljedeći:

  • Polumaraton – 1:18:43
  • Maraton – 2:56:23