O nama

Maraton klub Velika Gorica

Maraton klub Velika Gorica je neprofitna udruga koja je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja atletskog sporta za sve dobne skupine. Udruga djeluje prvenstveno na području grada Velike Gorice ali i na širem turopoljskom kraju. Udruga se bavi i planiranjem i razvojem atletskog sporta, organiziranjem natjecanja u svrhu popularizacije atletike, a ukupnom aktivnošću Klub potiče razumijevanje i usvajanje etičkih vrijednosti kroz bavljenje sportom.

Maraton klub Velika Gorica je član Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice (ZŠUGVG) i Hrvatskog atletskog saveza (HAS).


Predsjednik Kluba
Darko Batković

Darko Batković kao predsjednik zastupa i predstavlja Klub te rukovodi njegovim radom.

Darka možete kontaktirati na e-mail predsjednik@mkvg.hr ili na broj telefona 098 9513 953.

Dopredsjednik Kluba
Hrvoje Mikulić

Hrvoje Mikulić je natjecatelj na cestovnim i trail utrkama, a za dopredsjednika je izabran u siječnju 2024. godine.

Hrvoja možete kontaktirati na e-mail dopredsjednik@mkvg.hr ili na broj telefona 099 311 1392.

Tajnik Kluba
Bruno Škrinjarić

Bruno Škrinjarić je natjecatelj i tajnik Kluba i brine se za organizaciju rada Kluba i svih naših utrka.

Brunu možete kontaktirati na e-mail tajnik@mkvg.hr ili na broj telefona 095 8535 571.

Kako postati član Maraton kluba Velika Gorica

Članom Maraton kluba Velika Gorica može postati svaka osoba koja uplati godišnju članarinu od 30,00 EUR. Iznos godišnje članarine je fiksan i ne postoje popusti na članarinu. Plaćanjem članarine pomažete rad Kluba i stječete različite pogodnosti, od besplatnog nastupa na Turopoljskoj trci do mogućnosti nastupa na cestovnim utrkama diljem Hrvatske za trkače s najboljim rezultatima. Kao član Kluba možete sudjelovati u djelatnostima Kluba i radu Skupštine, ali isto tako morate čuvati ugled Udruge i držati se ostalih odredbi iz Stauta.
Podaci za uplatu godišnje članarine:

Primatelj: Maraton klub Velika Gorica, HBZ 80, 10410 Velika Gorica
IBAN: HR9723600001102397416
Model: HR00
Poziv na broj: 05-<godina>
Iznos: 30,00 EUR (226,04 HRK)
Opis plaćanja: MK-05 <godina>, <prezime> <ime>
Šifra namjene: COST

Priključi nam se na treninzima!

Maraton klub Velika Gorica redovito prima nove članove. Priključiti se mogu svi, od osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata, odraslih, atletičara i rekreativaca. Treninge sustavno vodi naš školovani trener Darko Mišerić koji Vam je uvijek na raspolaganju.

Treninzi se održavaju na ŠRC Radnik u Velikoj Gorici (Hrvatske bratske zajednice 80) prema rasporedu. Svi zainteresirani mogu doći osobno ili nam se javiti na e-mail mkvg@mkvg.hr. Također, mogu se javiti izravno našim trenerima: Darko Mišerić (091 363 3748).

Više saznajte klikom na gumb.

Statut Maraton kluba Velika Gorica

Statut Maraton kluba Velika Gorica možete pročitati klikom na gumb:

Povijest

Maraton klub Velika Gorica osnovan je na inicijativu nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u trkački sport. Ideja o pokretanju kluba rođena je na našoj popularnoj ”pisti” gdje su za vrijeme svojih treninga već proslavljeni maratonci Bilić, Fabečić, Marinkov potpomognuti svojim mlađim kolegama Mišerićem i Cerovskim postavili temelje našeg kluba.

 

Osnivačka skupština maraton kluba održana je 12.09.2001. godine u plavom salonu NK ”Radnik”. Na skupštini su doneseni svi potrebni akti za djelovanje sportskog kluba od imena kluba, izbora predsjednika, tajnika, blagajnika i ostalih tijela. Prvi službeni nastup MK ”Velika Gorica” bio je 4.11.2001. u Zagrebu na polumaratonu ”Starek”. Na premijernoj utrci nastupili su: Bilić Mato, Fabečić Stjepan, Bakula Željko, Marinkov Kiril, Plodinec Stjepan, Cerovski Branko, Mišerić Darko, Staklenac Veljko, Pavlović Ivica i Radinić Mario.

 

Klub je brzo rastao te su se već iduće godine u rad kluba uključili i drugi mladi trkači i entuzijasti velikogoričkog kraja: doktor Zvonimir Bendeković i Krunoslav Hrnjak. Osim što nastupaju na većini cestovnih utrka u našoj zemlji, članovi kluba aktivni su i u organiziranju natjecanja. Preuzeli su uz podršku Plemenite opčine Turopoljske i Grada Velike Gorice cjelokupnu organizaciju Turopoljske trke, koja je osim svoje već zavidne tradicije jedna od najboljih trka u Hrvatskoj.

 

U cilju propagiranja atletskog sporta u Turopoljskom kraju klub je 2002. godine pokrenuo “Kros ligu Velike Gorice” u trčanju (danas Turopoljska liga trčanja) te iste godine i “Dječji jesenski kros”.

 

Maraton klub Velika Gorica odgovorno ispunjava svoja obećanja dana u Statutu Kluba, vezana uz promicanje, razvitak i unapređenja atletskog sporta za sve dobne kategorije u gradu Velikoj Gorici. Klub svojim aktivnostima djeluje u smjeru osiguravanja sporta i rekreacije svim građanima, i onima koji si je ne mogu omogućiti sami.