Turopoljska liga trail trčanja

Pojačani interes trkača s Turopoljske lige trčanja za neku ‘zanimaciju’ u vrijeme kad nema TLT te dobri rezultati članova Maraton kluba Velika Gorica na trail utrkama širom Hrvatske, potakli su nas na pokretanje lige u trail trčanju, kako bi se još više promovirala ta grana trčanja i još više ljudi privuklo boravku u prirodi, što je glavna karakteristika traila.

Premijerna sezona naše trail lige bit će jesensko-zimska, od studenog 2023. do ožujka 2024., a kao mjesto održavanja logičan izbor su bili ‘bregi’ najbliži Velikoj Gorici, omiljeno mjesto za treninge naših trkača.

1. Turopoljska liga trail trčanja 2023.

Mjesto održavanja: Izletište Ključić brdo u blizini Velike Gorice, oko 13 kilometara južno od centra grada (Google Maps lokacija)

Staze: Kratka staza – 1 krug: 4,2 kilometara i oko 100 metara elevacije.

Duga staza – 2 kruga: 8,4 kilometara i oko 200 metara elevacije.

Trag staze (GPX) možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

Za prvu sezonu pripremili smo relativno laganu stazu kako bi naša liga približila trail što većem broju trkača i hodača te zaljubljenika u prirodu koji žele subotnja jutra provesti u dobrom društvu. U nazivu lige je trčanje, ali liga je otvorena i za hodače i planinare, sa štapovima ili bez njih, a dozvoljeno je i sudjelovanje sa psima (i drugim domaćim životinjama), koji obavezno moraju biti privezani i ne smiju smetati drugim trkačima.

Vrijeme održavanja: Start utrka za obje staze je zajednički, u 10:00 sati. Preporučljivo je doći najmanje pola sata ranije radi registracije i zagrijavanja.

Donacija: 3,00 EUR po nastupu na svakom kolu lige. Donacije se uplaćuju u gotovini prije svakog kola lige na mjestu starta. Za mlađe od 18 godina nema donacije. Mlađi od 18 godina mogu nastupiti uz odobrenje roditelja, a mlađi od 14 godina uz pratnju roditelja.

Kalendar utrka: Za premijernu sezonu TLTT osmislili smo kalendar sa sedam utrka, od sredine studenog 2023. do sredine veljače 2024. godine.

1.kolo: 11.11.2023.

2. kolo: 2.12.2023.

3. kolo: 16.12.2023.

4. kolo: 13.1.2024.

5. kolo: 27.1.2024.

6. kolo: 10.2.2024.

7.kolo: 17.2.2024.

Sustav bodovanja: Za plasman u službenom poretku lige nema minimalnog broja nastupa, svi koji se pojave makar jednom bit će u poretku lige. Pet najboljih nastupa bodovat će se punim bodovima, a za svaki dodatni nastup koji nije u pet najboljih rezultata upisuje se bonus 5 bodova. Jedan natjecatelj može za vrijeme lige nastupiti i na kratkoj i na dugoj stazi, ali bodovi se ne zbrajaju.

Sustav bodovanja bit će kao na našoj tradicionalnoj cestovnoj ligi (TLT), dakle pobjednik ili pobjednica dobivaju 100 bodova, drugoplasirani 95 bodova, trećeplasirani 92 boda, četvrtoplasirani 90 bodova, a svaki sljedeći natjecatelj po jedan bod manje.

Kategorije natjecanja:

  • Kratka staza – muška i ženska kategorija posebno;
  • Duga staza – muška i ženska kategorija posebno;

Nagrade: Bit će lijepih nagrada za pobjednike, ne znamo još kakvih, ali bit će sigurno.

Nakon svakog kola osigurani su čaj i grickalice za natjecatelje.

PRIJAVE NA LIGU moguće su online preko sljedeće poveznice ili na licu mjesta prije starta utrke.

 

ARHIVA REZULTATA

Rezultati 1. Turopoljske lige trail trčanja 2023.