Nastup na teškom Kajbumščak trailu iskoristili smo za promociju naše trail utrke

Protekli vikend bio je miran za članove Maraton klub Velika Gorica što se tiče nastupa na utrkama, ali zato smo ekipni nastup na jednoj velikoj trail utrci iskoristili za promociju naše 1. Turopoljske trail utrke koja se 1. rujna održava na Ključić brdu.

U nedjelju 23. lipnja nastupili smo na Kajbumščak trailu, održanom u Krapini, sa startom i ciljem kod Muzeja krapinskih neandertalaca. Utrka je bila 5. kolo KontinenTrail lige u kojoj je, podsjetimo, MKVG lani osvojio ekipno treće mjesto. Ove godine imamo manje apetite i trenutno smo na osmom mjestu ekipnog poretka, ali i dalje imamo izvanredne pojedince u vrhu pojedinačnog poretka – Jasnu Mikulić i Hrvoja Mikulića. Njih dvoje preskočili su nastup u Krapini, ali su sačuvali visoke pozicije u poretku trkača na dugoj stazi, pa je Jasna i dalje drugoplasirana, a Hrvoje je na petom mjestu ukupnog poretka i prvi u kategoriji Veterani 1.

Marijan Malčević je na 15. mjestu poretka duge staze i treći u kategoriji Veterani 1, ali je zbog ozljede propustio jednu utrku, a u nedjelju je u Krapini istrčao kratku stazu od 14 kilometara (sa skoro 1000 metara elevacije) i bio je naš najbrži predstavnik. Marijan je do cilja došao za 2h02min54sec, osvojivši 44. mjesto među 125 muških finišera i četvrto mjesto u kategoriji Veterani 1. Goran Siuc je do cilja došao za 2h14min48sec, osvojivši 64. mjestu među muškima.

Još jednom je odličan nastup imala Renata Horvatek, završivši utrku za 2h19sec22min, na 15. mjestu od 65 žena. Nakon istrčanih svih pet utrka, Renata je na fantastičnom trećem mjestu ukupnog poretka i prva u kategoriji Veteranke 2.

Nastup za Maraton klub Velika Gorica na Kajbumščak trailu još su zabilježili Martin Potočnik (2h28min41sec, 88. mjesto muški) i Nikola Ivan Leder (2h37min24sec, 101. mjesto muški).

Kompletni rezultati Kajmbumščak traila i KontinenTrail lige su na portalu Stotinka.

Sudjelovanje na utrci s više od 370 trkača iskoristili smo i za promociju naše 1. Turopoljske trail utrke Ključić brdo, za koju se također možete prijaviti preko linka na Stotinki. Zahvaljujući suradnji s organizatorom Kajbumščaka, a to je Trkački klub Maraton Krapina, u sve startne pakete za natjecatelje ubacili smo letke za našu utrku, a podijelili smo ih i tijekom zabavnog programa nakon utrke. Uručili smo također VIP pozivnice nekim vrhunskim trail trkačima i trkačicama, a o kome je riječ, objavit ćemo kad nastupi budu potvrđeni.

Sljedeća utrka za trail ekipu MKVG u sklopu KontinenTrail lige je Ozalj-Vrhovac Trail, na rasporedu 20. srpnja. No, prije toga bit ćemo i na velikom Žumberak Trailu idućeg vikenda.