Jasminka Zvonar i Berislav Devčić odlični na veteranskom atletskom prvenstvu u Sloveniji

Jasminka Zvonar i Berislav Devčić odlično su predstavili naš klub i hrvatsku atletiku na Otvorenom prvenstvu Slovenije za veterane, održanom prošli vikend u Mariboru. Vratili su se kući okićeni s nekoliko medalja.

Mariborski stadion Poljane je proteklog vikenda (22.-23. lipnja) ugostio atletičare iz nekoliko zemalja regije na Odprtom (otvorenom) prvenstvu Sloveniju. Puno je bilo Hrvata, a među njima i Jasminka Zvonar i Berislav Devčić, članovi Maraton kluba Velika Gorica i Hrvatske atletske veteranske udruge (HAVU). Jasminka i Bero su odličnim rezultatima predstavili sebe, naš klub i Hrvatsku, osvojivši sedam medalja!

Nakon zavidne karijere u trčanju, koja će vjerujemo potrajati još godinama, Jasminka je pronašla novu inspiraciju u brzom hodanju, a u kratkom vremenu postala je toliko dobra da bez problema osvaja medalje i u međunarodnoj konkurenciji. Upravo u njezinoj disciplini, hodanju na 3000 metara, bila je najjača konkurencija na natjecanju u Mariboru, a Jasminka je u utrci s konkurenticama iz Italije, Slovenija, Austrije i Hrvatske osvojila drugo mjesto u generalnom poretku i prvo mjesto u najbrojnijoj kategoriji W55. Od Jasminke je brža bila jedino Talijanka Elena Cinca.

Da ne ispadne da je do Slovenije išla samo radi 3000 metara hodanja, Jasminka je sudjelovala i u jednoj trkačkoj disciplini – utrci na 100 metara. S rezultatom 18,42 sekundi osvojila je sedmo mjesto od 11 trkačica i prvo u kategoriji W55.

Berislav Devčić u Mariboru nije trčao ali je sudjelovao u hodačkoj utrci na 5000 metara te u bacačkim disciplinama. Manje je poznato da, osim što ima 115 istrčanih maratona i preferira hodačke utrke, naš Bero je bacački petobojac, pa je početkom mjeseca postao i prvak Hrvatske u bacačkom petoboju u kategoriji M55.

U Mariboru je Devčić odhodao 5 kilometara za 37min40sec, osvojivši šesto mjesto u ukupnom poretku i drugo mjesto u kategoriji M55.

Od bacačkih disciplina, Devčić se natjecanju u bacanju kugle (6,88 metara, 2. mjesto M55), bacanju diska (18,07 metara, 2. mjesto M55), bacanju kladiva (19,34 metara, 4. mjesto M55), bacanju koplja (17,82 metara, 2. mjesto M55) i bacanju girje (7,02 metara, 3. mjesto M55).

Sljedeće natjecanje za veterane je Prvenstvo Hrvatske u Varaždinu 6. srpnja.