Uspješnim nastupom na Slavonskoj trci otvorena nova sezona cestovne lige

Nastupom na 7. Slavonskoj trci u Slavonskom Brodu započela je naša nova sezona u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi. Maraton klub Velika Gorica su na glavnoj polumaratonskoj utrci predstavljala tri trkača, a bilo je naših i na kraćim utrkama od 5 i 10 km. Osim toga, MKVG je bio zastupljen za Zimskom polumaratonu u Varaždinu, a Vedrana Janjić i Vedran Planinšek su uspješan vikend zaokružili na finalu Zimske brdske lige Japetić.

Hrvatska atletska cestovna liga je, isto kao i lani, započela Slavonskom trkom u Slavonskom Brodu. Lani smo, podsjetimo, osvojili četvrto mjesto u klupskoj konkurenciji lige, a Vedrana Janjić bila je najuspješnija žena. Lani nismo išli na Slavonsku trku, pa smo odlučili to ispraviti ove godine, i nismo požalili. U odličnoj organizaciji Ultramaraton kluba Mazator u slavonskobrodskoj tvrđavi okupilo se oko 500 trkača na tri dionice, ne računajući mnoštvo djece u kratkim utrkama.

Za poredak u HACL se boduje polumaraton, a predstavljala su nas tri trkača. Među 223 finišera Josip Martinović je s rezultatom 1h29min04sec osvojio 31. mjesto generalke i 29. u muškoj konkurenciji, a bio je sedmi u kategoriji M40. Hrvoje Mikulić je bio nadomak svojeg rekorda, falilo mu je par sekundi, a s vremenom 1h32min24sec osvojio je 41. mjesto generalke, 38. mjesto u muškoj konkurenciji i četvrto mjesto u kategoriji M45. Marijan Malčević je sa svojim novim rekordom (1h40min46sec) završio 12. u kategoriji M45, 86. među muškima i 93. u generalnom poretku.

U popratnom programu Slavonske trke bile su utrke na 10 i 5 kilometara. Cenera je odlično istrčao naš perspektivni junior, 17-godišnji Petar Petrić. S rezultatom 44min34 seco osvojio je 15 mjesto generalke među 112 finišera, 12. mjesto među muškima i drugo mjesto u kategoriji juniora ispod 20 godina. Na pet kilometara je Ivica Prpa s rezultatom 21min26sec bio 21. među muškarcima i prvi u kategoriji Veterani II. Severina Prpa je do cilja došla za 28min38sec, osvojivši 28. mjesto u ženskoj konkurenciji i četvrto mjesto među mlađim juniorkama.

Istovremeno sa Slavonskom trkom, u Varaždinu je održan 7. Hervis Zimski polumaraton, u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95. Ova je utrka specifična po starosnom hendikepu odnosno po tome što se starta po starosnim kategorijama, najprije najstariji trkači, oni s više od 70 godina, a nakon tri minute sljedeća starosna kategorija po pet godina i tako sve do onih mlađih od 40 godina. Tako utrka ima i dvostruke pobjednike – one koji su prvi ušli u cilj te one s najboljim neto vremenom.

Među 132 finišera bili su predstavnici MKVG Marina Mihić i Darko Kovač. Marina je s rezultatom 1h49min38sec osvojila treće mjesto u kategoriji Ž40 i deveto mjesto u ženskoj konkurenciji. Darko je s rezultatom 2h00min41sec bio 94. ukupno među muškima i deseti u kategoriji M50.

Osim cestovnih polumaratona, vikend je obilježilo finale Zimske brdske lige Japetić, na kojoj je tokom zime nekoliko naših članova skupljalo trening kilometre, a Vedran Planinšek i Vedrana Janjić su drugu godinu zaredom ukupni pobjednici lige. Čestitamo! Vedran i Vedrana će predstavljati MKVG na Splitskom maratonu 25. veljače, drugom kolu Hrvatske atletske cestovne lige.