Utrke Maraton kluba Velika Gorica

Maraton klub Velika Gorica organizira nekoliko utrka kroz godinu. Neke od njih, kao Turopoljska trka i Dječji jesenski kros imaju dugu tradiciju i prepoznati su od trkača svih uzrasta koji im se rado vraćaju. Druge pak trke kao Fašnička trka i Sretna trka su nove, ali zbog svoje originalnosti vjerujemo da će lako naći put do srca i kalendara svakog trkača!

Turopoljska trka

ImageTuropoljska trka se održava u proljeće, zadnji vikend u ožujku. U sklopu trke se trči polumaraton, turopoljska petica, vatrogasna utrka na 5 km, utrka sportaša na 5 km, utrka osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca te promotivna utrka osoba s invaliditetom u kolicima i zainteresiranih građana.

Dječji jesenski kros

ImageDječji jesenski kros grada Velike Gorice se tradicionalno održava 8.10. povodom Dana neovisnosti.  Djeca se natječu u svojim dobnim skupinama. Vesela atmosfera i dobra organizacija privlače svake godine sve više mladih sudionika. Za mnoge je baš ova utrka bila prvi izlet u natjecateljske vode. Sretna trka

ImageSretna trka je brdska trka koju zajedno organiziraju Maraton klub Velika Gorica i Hrvatska čitaonica Gornji Kuti u prekrasnom Gorskom Kotaru. Prvi put je održana 2017. godine i već je poprimila i međunarodni karakter. Trkači su se natjecali u utrkama na 12 i 7,5 kilometara, dok su se nordijski hodači natjecali u utrci na 7,5 kilometara. 

Turopoljska fašnička utrka

ImageTuropoljska fašnička utrka je ove godine po prvi puta obilježila početak Turopoljskog fašnika. Bila je to lijepa suradnja Turističke zajednice Velike Gorice i Maraton kluba Velika Gorica i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe tradicije! U utrci mogu sudjelovati svi, od malih klinaca do djedova i baka. Jedini uvjet je da svaki sudionik mora nositi masku!Turopoljska liga trčanja

ImageU cilju propagiranja atletskog sporta u Turopoljskom kraju klub je 2002 godine pokrenuo “Kros ligu Velike Gorice” u trčanju, a 2018. godine se održava pod novim imenom, “Turopoljska liga trčanja”. Turopoljska liga trčanja se tradicionalno održava na pisti ZTZ-a. Počinje u proljeće, prvi utorak nakon Turopoljske trke. Održava se u dva kola, proljetnom i jesenskom. O pravilima saznajte više klikom na gumb.