Utrke Maraton kluba Velika Gorica

Maraton klub Velika Gorica svojevremeno je organizirao nekoliko utrka kroz godinu. Neke od njih, kao Turopoljska trka i Dječji jesenski kros, imaju dugu tradiciju i prepoznate su od trkača svih uzrasta koji im se rado vraćaju. Druge pak utrke, kao Fašnička trka i Sretna trka, bile su prigodne i originalne, ostavivši lijepe uspomene kod onih koji su sudjelovali.

Turopoljska trka

ImageTuropoljska trka se održavala do 2019. godine, u proljeće, zadnji vikend u ožujku. Glavna utrka bio je polumaraton, a popratni program činile su Turopoljska petica, vatrogasna utrka na 5 km, utrka sportaša na 5 km, utrka osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca te promotivna utrka osoba s invaliditetom u kolicima i zainteresiranih građana.

Dječji jesenski kros

ImageDječji jesenski kros grada Velike Gorice se tradicionalno održava 8.10. povodom Dana neovisnosti.  Djeca se natječu u svojim dobnim skupinama. Vesela atmosfera i dobra organizacija privlače svake godine sve više mladih sudionika. Za mnoge je baš ova utrka bila prvi izlet u natjecateljske vode. Sretna trka

ImageSretna trka je brdska trka koju zajedno organiziraju Maraton klub Velika Gorica i Hrvatska čitaonica Gornji Kuti u prekrasnom Gorskom Kotaru. Prvi put je održana 2017. godine, kad su se trkači natjecali na dužinama od 12 i 7,5 kilometara, a nordijski hodači natjecali su se u utrci na 7,5 kilometara. 

Turopoljska fašnička utrka

ImageTuropoljska fašnička utrka je 2017. godine obilježila početak Turopoljskog fašnika. Bila je to lijepa suradnja Turističke zajednice Velike Gorice i Maraton kluba Velika Gorica. U utrci mogu sudjelovati svi, od malih klinaca do djedova i baka. Jedini uvjet je da svaki sudionik mora nositi masku!Turopoljska liga trčanja

ImageU cilju propagiranja atletskog sporta u Turopoljskom kraju klub je 2002 godine pokrenuo Kros ligu Velike Gorice u trčanju, a od 2018. godine se održava pod novim imenom – Turopoljska liga trčanja. Turopoljska liga počinje u proljeće, a održava se u dva ciklusa, proljetnom i jesenskom. O pravilima saznajte više klikom na gumb.

Turopoljska liga trail trčanja

Pojačani interes trkača s Turopoljske lige trčanja za neku ‘zanimaciju’ u vrijeme kad nema TLT te dobri rezultati članova MKVG na trail utrkama širom Hrvatske, potakli su nas na pokretanje lige u trail trčanju, kako bi se još više promovirala ta grana trčanja i još više ljudi privuklo boravku u prirodi, što je glavna karakteristika traila.