1. Turopoljska fašnička utrka 2017.

Turopoljska fašnička utrka je ove godine po prvi puta obilježila početak Turopoljskog fašnika. Nadamo se da je ovo početak jedne lijepe tradicije!

U subotu, 18.2.2017. godine, Turistička zajednica Velike Gorice i Maraton klub Velika Gorica organizirali su 1. Turopoljsku fašničku utrku 2017.

turopoljska fašnička utrka

Utrka se sastojala od jednog kruga po Trgu dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici te je bila rekreativnog karaktera i mogli su sudjelovati apslutno svi – od male djece vrtičke dobi pa sve do baka i djedova koji su ponosno trčali uz svoju unučad. Jedini je uvijet bio da svi nose neku masku. I u tome su svi sigurno uspjeli – slike sa starta utrke govore više od tisuću riječi. Bilo je tu puno Batmana, Supermana, Spidermana, vještica, vila, princeza i svakojakih drugih bajkovitih stvorenja. Naravno bili su ovdje i pajcek, luk i žir – neizostavni pratitelji i maskote svakog Turopoljskog fašnika. Cilj je bio samo jedan – uloviti princa Fašnika te preuzeti ključeve grada na period od tjedan dana kad se ukidaju sva poznata pravila te počinju vrijediti ona postavljena od fašničke republike.

turopoljska fašnička utrka

Svi su trkači obavezno morali stati na dvjema stanicama gdje su morali popiti punu čašu vode na prvoj te pojesti cijelu fašničku krafnu na drugoj prije nego li su mogli nastaviti prema cilju. Ovo je najbolje pošlo za rukom mladom Dominiku Knapiću, starom tek 13 godina koji je spomenutu stazu savladao bez velikih poteškoća. Ključ grada mu je uručio sam gradonačelnik Barišić. Čestitike mladom Dominiku na ovom uspjehu, ali i velika pohvala svim sudionicima koji su svojim pomno izrađenih kostimima uljepšalji početak 108. Turopoljskog fašnika.

Rezultati

Sve rezultate pogledajte klikom na gumb.