1. Sretna trka 2017.

Sretna trka je brdska trka koju zajedno organiziraju Maraton klub Velika Gorica i Hrvatska čitaonica Gornji Kuti u prekrasnom Gorskom Kotaru.

Iza nas je vrlo spješan organizacijski i natjecateljski vikend za Maraton klub “Velika Gorica” i Hrvatsku čitanicu Gornji Kuti, organizatora i suorganizatora 1. Sretne trke, brdske trke na 12 km održane u subotu 22. srpnja 2017. u selu Gornji Kuti – Općina Brod Moravice u Gorskom Kotaru.

Maraton Klub “Velika Gorica” je tako u kalendar svojih trka, pored poznate Turopoljske trke i Dječjeg jesenskog krosa grada Velike Gorice upisao još jednu važnu trku, koja će vjerujemo postati tradicionalna i prestižna ne samo u okvirima naših granica nego i šire te kvalitetniji dio turističke ponude Gorskog Kotara.

Trka je održana u prekrasnom goranskom ambijentu, u zelenom okruženju duboke šume kod lovačkog doma Lazica. Vrijeme je bilo prelijepo, pomalo vruće, ali hlad šume nudio je osvježenje za sve trkače i posjetitelje koji su se toga dana našli startu/cilju ove sretne Trke.

Na startu Trke od 12 km našli su se izrazito kvalitetni takmičari, poznati atletičari iz zemlje i inozemstva. Već ova prva Trka nagovjestila je njezin daljnji međunarodni karakter. Pored trke na 12 km bile su organizirane i sporedne trke na 7,5 km, za one manje spremne kao i za kvalitetne atletičare koji vole brže i dinamičnije trčanje. Bile su tu trke: lovaca/vatrogasaca, nordic walking, te trka građana.

Na start Trka ukupno se prijavilo, iznad svih očekivanja za prvu Trku 148 natjecatelja, od toga 12 km završilo je 67 natjecatelja, a na ostalim trkama (7,5 km) ukupno 71.

Pobjedu na 12 km u muškoj kategoriji uvjerljivo je odnio mađarski natjecatelj, ovogodišnji pobjednik 25. Turopoljske trke, Tamas Nagy u vremenu 45:41., iza njega se našao s izvrsnim vremenom renomirani hrvatski natjecatelj Ante Živković (AK Dubrovnik) s vremenom 47:53, dok je na trećem mjestu također naš poznati atletičar Zoran Žilić (AK Kvarner Rijeka) u vremenu 48:34.

U ženskoj kategoriji na 12 km pobjedu je odnijela, iz trke u trku sve bolja, Helena Gleđa (AK Dubrovnik) u vremenu 59:16, druga je bila Ivana Lukina (TK Rudolf Perišin, Gornja Stubica) s vremenom 1:02:42, dok je treće mjesto zauzela članica organizatora Trke, Maraton kluba”Velika Gorica”, Jasminka Zvonar u vremenu 1:03:12.

sretna trka

Tijekom cijele dužine trase Trke suorganizator Hrvatska čitaonica sela Gornji Kuti pripremila je razna iznenenađenja za trkače, tako da je Trka na taj način dobila poseban šarm. Naime, na pojedinim dijelovima unutar šumskog dijela Trke pojavili su se kostimizirani goranski medo, Crvenkapica i lovac, vile i vilenjaci, a svi su se oni kasnije s velikim zecom (inače simbolom sela Gornji Kuti) pojavili na cilju u društvu trkača i načelnika općine Brod Moravice prilikom dodjele pokala za prva mjesta.

Podršku ovom natjecanju dala je Zajednica sportskih udruga Grada Velika Gorica, koja je poklonila Hrvastkoj čitaonici sela Gornji Kuti nedavno izašlu Monografiju o uspjesima Velikogorčkih sportaša u proteklih 20 godina. Ovu monografiju uručili su gospođi Gordani Crnkvić predsjednik MK Velika Gorica gosp. Darko Batković i voditelj Trke, Želimir Delač.

Treba posebno istaknuti da je 1. Sretnu trku otvorio načelnik općine Brod Moravice, gosp. Dragutin Crnković, kao predstavnik pokrovitelja Trke, koji je zajedno s predsjednicom Hrvatske čitaonice sela Gornji Kuti, gospođom Gordanom Crnković, podjelio prekrasne unikatne pokale pobjednicima (rad našeg istaknutog goranskog stolara iz Brod Moravica, Emila Tušeka), kojemu se ovom prilikom zahvaljujem na podršci za Trku i za svu pomoć koju je pružio.

Posebno se zahvaljujemo predstavniku pokrovitelja, Primorsko Goranskoj Županiji, te njegovom predstavniku gosp. Jurešić Valeriju, pročelniku upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, koji je ujedno bio učesnik trke na 12 km i kojemu ovom prilikom čestitamo na postignutom sportskom uspjehu.

Zahvaljujemo se na kraju i svim sponzorima i podupirateljima Trke, te članovima organizacijskog odbora organizatora i suorganizatora, a posebno Gordani Crnković kao glavnom pokretaču i idejnom organizatoru ove Trke te svim vrijednim ljudima iz Brod Moravica i sela Gornji Kuti, koji su zaslužni za uspjeh ove Trke.

Pozivamo Vas da nam se pridružite sljedeće godine i da nađete makar malo osobne sreće na našoj 2. Sretnoj trci 2018.!

Rezultati

Sve rezultate pogledajte klikom na gumb.

Galerija

Veliku galeriju fotografija pogledajte ovdje.

Video

Video izvještaj HRT-a možete pogledati ovdje.