Zlato i bronca za Atletsku školu MK Velika Gorica

U subotu, 05.02.2022., na Zagrebačkom velesajmu održano je atletsko Dvoransko Prvenstvo Hrvatske za juniore-ke, gdje je naša Atletska škola nastupila s osam atletičara. Ujedno je održan i Atletski miting za seniore, a na natjecanju u ovome višem rangu i starijoj kategoriji našu školu je predstavljalo dvoje atletičara. Organizator PH za juniore bio je HAAK Mladost iz Zagreba. Nastupilo su trideset i tri ekipe iz Hrvatske s ukupno tri stotine i sedam atletičara.

Satnica organizatora prvo je tartan stazu ponudila sudionicima seniorskog mitinga, a na istu je premijerno u kvalifikacijama discipline na 60 m izašla Nina Vuković i zauzela ukupno 2. mjesto s rezultatom 8,05 s., da bi finalnu trku iste discipline, samo dva sata kasnije, istrčala za 8,07 s. kao i drugoplasirana Natalija Švenda, pa je odluku o ukupnom plasmanu na treće mjesto donio foto finiš mjeren u stotinkama sekunde. Pobjednica, osam godina starija Margarita Risek iz AK Zagreb, bila je nedostižna za pratilje i vršnjakinje Nataliju i Ninu.

Odmah nakon nje u istoj disciplini (60 m), samo za seniore, nastupa Viktor Benedetti, kojem ostvareno vrijeme od 7,90 s nije bilo dovoljno za nastup finalnoj trci.

Već nakon tridesetak minuta od svog  prvog nastupa, na atletskoj stazu ponovno izlazi Nina Vuković. Ovoga puta natječe se na dužini od 400 m i u svom stilu od starta do cilja superiorno vodi solo trku i kroz cilj prolazi kao prvoplasirana s vremenom 56,12 s., ostavivši iza sebe dvije atletičarke AK Zagreb, Kristinu Dudek i Nataliju Švenda. Po finskim tablicama Svjetske atletske federacije Ninin rezultat vrednovan je sa visokih 1006 bodova. U istoj disciplini za seniore Viktor Benedetti zauzima četvrtu poziciju od ukupno pet natjecatelja.

Na juniorskom PH najbolji dojam ostvarila je Tena Martinec, koja na trci od 400 m kroz cilj prolazi s odličnim rezultatom 58,48 zauzima petu poziciju kao najmlađa natjecateljica ukupnog poretka. Osobni rekord na trci 800 m popravila je Lucija Sever i zauzela četvrto mjesto ukupnog poretka, dok je u istoj disciplini juniorka Tena Petračić deveta. U kadetskoj konkurenciji Tara Petračić na 600 m ostvaruje vrijeme 1:48,91 i zauzima šesnaestu poziciju.

Idućeg vikenda Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica sudjeluje na Dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za kadete i mlađe kadete.

Ukupni rezultati Dvoranskog PH za juniore/ke su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.