Završena je prva sezona Turopoljske lige trail trčanja, pobjednici su Škrinjarić, Terzić, Dikšić i Janjić

Prva sezona Turopoljske lige trail trčanja završena je finalnim kolom u subotu 17. veljače kod Izletišta Ključić brdo. Skoro stotinu trkača sudjelovalo je u ligi tijekom sedam kola, a pobjednici lige su Bruno Škrinjarić, Kristina Terzić, Danijel Dikšić i Vedrana Janjić.

S ligom smo krenuli u studenom prošle godine. Bila je to zimska liga, ali bez pravih zimsko-snježnih uvjeta, iako je bilo nekoliko ledenih kola. Liga poslužila je kao dobra zimska trening baza za predstojeće nastupe u cestovnim i trail utrkama širom Hrvatske, kako za članove Maraton kluba Velika Gorica tako i za trkače iz drugih klubova koji su povremeno dolazili na Ključić brdo. Jedan od njih bio je i višestruki prvak Hrvatske Nikola Špoljar (AK Zabor/Army Running Team), koji je u petom kolu pobijedio na dugoj stazi i postavio rekord staze 32min 35sec.

Peto kolo bilo je najmasovnije, sa 47 natjecatelja na dvije staze. Finalno kolo je sa 40 natjecatelja bilo drugo najposjećenije. U posljednjem su kolu pobjede odnijeli Jasna Mikulić i Vedrana Janjić u ženskoj konkurenciji na dugoj i kratkoj stazi te Bruno Škrinjarić i Marijan Malčević u muškoj konkurenciji na dugoj i kratkoj stazi.

Bruno i Vedrana su i među pobjednicima lige, dok su Jasna i Marijan ovaj put ostali bez pehara. Jasna je zbog ozljede propustila tri utrke, a na preostale četiri utrke je pobijedila i na kraju zauzela četvrto mjesto u poretku lige za žene na dugoj stazi. Marijan je pak bio zauzet organizacijskim poslovima, a natjecao se samo na posljednjem kolu i pobijedio.

Kompletni rezultati TLTT nalaze se na posebnoj stranici lige (klik na link), a ovdje ćemo navesti samo skraćeni izvod rezultata.

Duga staza – muški, nastupio 31 trkač: 1. Bruno Škrinjarić, 2. Martin Marčec, 3. Jan Marić, 4. Slavko Parlov, 5. Josip Martinović

Duga staza – žene, nastupilo 9 trkačica: 1. Kristina Terzić, 2. Marina Mihić, 3. Edita Grgić, 4. Jasna Mikulić, 5. Željka Kaurić

Kratka staza – muški, nastupila 24 trkača: 1. Danijel Dikšić, 2. Želimir Delač, 3. Danijel Moharić, 4. Zvonimir Bradić, 5. Dario Gustetić

Kratka staza – žene, nastupilo 20 trkačica: 1. Vedrana Janjić, 2. Ivana Novak, 3. Martina Matezović Biškup, 4. Kristina Hižar, 5. Iva Tisanić Villček

Izdvajamo i pohvaljujemo osam trkača i trkačica koji su nastupili na svih sedam kola: Kristina Terzić, Vedrana Janjić, Ivana Novak, Jan Marić, Josip Martinović, Slavko Parlov, Zvonimir Bradić i Želimi Delač.

Za kraj prve sezone lige zahvaljujemo majstoru Zvonku i tvrtki AlCu Metali za izradu i doniranje tabli kojima smo označili stazu, a također veliko hvala Marineli i Izletištu Ključić brdo, koji postaju naši dugoročni partneri za buduće trkačke projekte. Jedan od njih, znate već, je 1. Turopoljska trail utrka Ključić brdo, na kalendaru 1. rujna.

Fotoalbum s finala lige i dodjele nagrada je na Facebook stranici kluba.