Vedrana Janjić fenomenalna na triatlonu u Crnoj Gori, Berislav Devčić istrčao svoj 106. maraton

Članovi kluba proteklog vikenda nisu imali nijedan ekipni nastup na utrkama, ali pojedinačno su nastupili na nekoliko utrka u Hrvatskoj i inozemstvu te zabilježili hvalevrijedne rezultate.

Najznačajniji je rezultat postigla Vedrana Janjić u nedjelju 14. svibnja na triatlonskom eventu OceanLava Montenegro u Kotoru u Crnoj Gori. Na srednje dugom triatlonu ili half Ironmanu (1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja i 21.1 km trčanja) Vedrana je osvojila fantastično peto mjesto u jakoj konkurenciji 29 triatlonki. Nakon plivanja bila je na 15. mjestu, biciklističku je dionicu odradila odlično i popela se na sedmo mjesto, a onda je s polumaratonom ispod 1.45 sati dospjela do cilja kao peta žena i druga u svojoj dobnoj kategoriji.

‘Utrka je počela plivanjem u 7 ujutro po kiši i s temperaturom mora od 10 stupnjeva. Neki su odustali na startu, a neke su izvlačili iz mora. Plivanje sam odradila skroz solidno, s obzirom na uvjete na tehniku možeš zaboraviti. Meni su se smrzla stopala pa ih nisam osjećala skroz do trčanja, zbog toga sam imala problema i na tranziciji. Prvih četrdesetak kilometara bicikla padala je jaka kiša, poslije je stala. Zadovoljna sam jer sam držala prosjek iznad 30 km/h iako sam pazila da ne padnem jer bilo je dosta vode na cesti. Trčanje sam odradila konačno bez kiše i jako sam zadovoljna finalnim rezultatom’, opisala nam je svoju utrku Vedrana. I još jedan info – Vedrana je u nedjelju proslavila 44. rođendan, pa onda čestitkama za super rezultat dodajemo i rođendansku čestitku.

Rezultati triatlona iz Crne Gore su na linku.

Naš veteran Berislav Devčić je u subotu 13. svibnja sudjelovao na 2. Savskom maratonu, u organizaciji AK Maksimir, koji se trči obalom rijeke Save u Zagrebu. Kreće se od Boćarskog doma na istok do Domovinskog mosta pa onda južnom obalom na zapad do Jankomirskog mosta i na kraju sjevernom obalom do cilja kod Boćarskog doma. Devčiću je to bio 106. istrčani maraton, a od starta do cilja trebalo mu je 5 sati 19.51 minuta, čime je osvojio 35. mjesto od 40 finišera. Rezultati su na stranicama AK Maksimir.

Naš član i profesionalni vatrogasac Nedjeljko Babić je u subotu sudjelovao na 1. Vatrogasnoj utrci Dubrovnik – Memorijal Goran Komlenac. Trčalo se 6 kilometara, a Babić je do cilja stigao za 29.47 minuta, osvojivši ukupno 23. mjesto, odnosno odlično 22. mjesto među 119 muških finišera.

Ivica Prpa imao je proteklog vikenda dvostruki program. U subotu je na utrci Cross Hill Run u Križu istrčao pivsku milju, osvojivši drugo mjesto među dvadeset trkača-pivopija. Dan poslije, Ivica je u općini Mali Bukovec sudjelovao na utrci Bednja – najduža hrvatska rijeka. Na stazi dugoj 4.2 kilometra osvojio je deveto mjesto među 29 muških finišera. Rezultati utrka iz Dubrovnika, Križa i Malog Bukovca su na Stotinki.

Imali smo i predstavnicu na kultnoj zagrebačkoj utrci Boroša, koja je u nedjelju startala s Trga bana Jelačića, a cilj joj je bio na vrhu Medvednice. Lana Pečnik je 12.7 kilometara uzbrdo istrčala za 1 sat 33.46 minuta, završivši na 49. mjestu u konkurenciji 131 trkačice. Rezultati Boroše su na linku.