Uspješan nastup na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu

Trkači Maraton kluba Velika Gorica nastavili su s nastupima u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi, a u nedjelju 26. ožujka na rasporedu je bio Zagreb21 – Zagrebački proljetni polumaraton. MKVG je predstavljalo šestero natjecatelja, postignuvši odlične rezultate.

Nakon maratona u Splitu i ‘cenera’ na utrci Holjevka, Zagreb21 bio je naš prvi polumaraton u ovogodišnjoj Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi, u kojoj klub drži peto mjesto među 29 klubova Na polumaratonu su postignuti odlični rezultati pa se može očekivati, kad se zbroje svi bodovi, da peto mjesto bude zadržano, a možda se popnemo i jedno mjesto više.

Na utrci koja je start i cilj imala kod Nacionalne sveučilišne knjižnice i poznatih fontana, najbolji pojedinačni rezultat od naših ostvarila je Vedrana Janjić. Sa svojim novim rekordom na halfu (1.40.14) završila je na fenomenalnom 17. mjestu od 193 žene i sedma u kategoriji Ž35. Jasna Mikulić je s vremenom 1.51.02 završila utrku na 44. mjestu i osma u kategoriji Ž45. Naša treća dama na Zagrebačkom proljetnom polumaratnu bila je Kristina Terzić, kojoj je to bio prvi službeni half, a završila ga je na 85. mjestu s vremenom 1.57.46.

U muškoj konkurenciji, najbolji je bio Josip Martinović. Sa svojim novim rekordom (1.28.53) završio je na 52. mjestu generalnog poretka, 48. među muškarcima i 17. u kategoriji M35. Matej Janjić bio je malo sporiji, a s vremenom 1.30.05 završio je utrku na 59. mjestu, 54. među muškarcima i 24 u svojoj kategoriji. Danijel Trgovac zauzeo je 105. mjesto među 696 finišera, odnosno kao 94. među 502 muška finišera, s vremenom 1.35.18.

Osim na zagrebačkom, bili smo zastupljeni i na porečkom polumaratonu. Darko Kovač s obitelji je otišao na izlet u Istru i otrčao Plava laguna Half marathon. S vremenom 2.03.27 zauzeo je 160. mjesto među 196 muških finišera.

Konačno, Berislav Devčić je nastupio na Prvenstvu Hrvatske u brzom hodanju na 35 km u slovačkim Dudicama. Iako utrku nažalost nije uspio završiti, Bero nam prenosi svoje dojmove: “Ovaj put presudile su mi opomene za savijanje koljena koje su dovele do diskvalifikacije u 20. kilometru. Po meni, prebrzo i prelako sudci su mi pokazali kartone. No, to je trka najvišeg ranga i nema milosti ni za najmanje trenutke slabosti. U utrci je oboren svjetski rekord u ženskoj konkurenciji, a nastupili su brojni osvajači medalja s Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava.” Čestitamo svejednom našem članu na super volji!

Sljedeća utrka Hrvatske atletske cestovne lige je Osječki Ferivi polumaraton 15. travnja.

Rezultati zagrebačkog polumaratona su na ovom linku, a rezultate porečkog halfa imate na sljedećem linku.