Škrinjarić vice prvak Hrvatske u kros duatlonu

Proteklog su vikenda, u subotu i nedjelju, 15. i 16.4.2023., održana Prvenstva Hrvatske u Super sprint kros duatlonu i Sprint kros duatlonu, u sklopu Green devil utrke na Medvednici. Prvog dana natjecanja je održana super sprint kros duatlon disciplina, koja se sastojala od 1,5 km trčanja – 4 km bicikla – 0,75 km trčanja, dok su drugog dana u sprint kros duatlon disciplini dužine svih segmenata bile poduplane. Sve se odvilo na obroncima Medvednice, ispod samog Sljemena s vrlo zavidnom visinskom razlikom i na trčanju i na biciklu. Da uvjeti budu baš potpuno „kros“ pobrinula se i priroda koja je za vrijeme utrka natjecateljima pripremila sve uvijete od vjetra, sunca, kiše i snijega, i to sve u razmaku od oko sat vremena.

Bruno Škrinjarić, član Triatlon kluba Maksimir i tajnik našeg Maraton kluba Velika Gorica nastupio je u obje utrke. Prvog dana natjecanja, u super sprint kros duatlonu, ciljem prolazi kao drugoplasirani te se kiti titulom vice prvaka Hrvatske u ovoj disciplini. Drugog dana natjecanja, u sprint kros duatlonu, utrku završava na ukupno trećem mjestu s broncom oko vrata.

Bruno nam prenosi svoje dojmove: “Staza bila veoma blatna i klizava, posebice na biciklističkom dijelu, tako da sam u utrke ušao dosta oprezno, pošto mi ovo ipak nije, kako bi se reklo, „A race“ sezone. No svejedno, super sam zadovoljan rezultatom, i veselim se nastavku sezone.

Ovo mi je natjecanje bilo veoma važno, ponajviše zbog psihe, pošto sam početkom godine slomio ključnu kost, što me koštalo oko mjesec i pol izbivanja s redovitog plana i programa treninga. No evo, s oporavkom u smislu trčanja i bicikla sam zadovoljan, a za plivanje ćemo vidjeti već sljedećeg vikenda, kada nastupam na Prvenstvu Hrvatske u srednje dugom triatlonu u, nadam se, ipak nešto toplijoj Korčuli.”

Rezultati PH u Super sprint kros duatlonu su dostupni ovdje, s rezultati PH u Sprint kros duatlonu su dostupni ovdje.