Škrinjarić srebrni na trailu u Gačicama

U nedjelju, 18.7.2021., održan je poznati Sljemenski maraton, gdje je na utrci od 14 km nastupio naš Želimir Delač. Istog je dana održano i prvo izdanje traila “U gaćicama v Gačice“, koji se održao u mjestu Gačice pored Ivanca, gdje je naš Klub bio zastupljen s četvero članova koji su svi nastupili na najdužoj utrci od 18 km s oko 560 m ukupne visinske razlike.

Krećemo sa Sljemenskim maratonom, gdje je nastupio naš Želimir Delač na utrci od 14 km. Radi se o jednom naših iskusnijih maratonaca koji je vjerojatno nastupio na svakoj mogućoj utrci u lijepoj našoj ali i šire. I ovo mu je svakako i trebalo da “pokori” Sljeme, jer iako se radi o utrci od (neki bi rekli) “samo 14 km”, ima se tu i pozamašna visinska razlika za savladati. Želimir je utrku završio za 1:30:13 te se okitio broncom u svojoj dobnoj kategoriji.

Na utrci “U gaćicama v Gačice” u mjestu Gačice, uz zagorske brege koje je valjalo savladati, male je probleme izazvala golema kiša koja je ove uzbrdice pretvorila u prava klizišta. No, s druge strane, kiša je lijepo spustila temperaturu i osvježila zrak, te je bilo jako ugodno za trčanje.

Od naših predstavnica ljepšeg spola, prva u cilj ulazi Sanja Klarin koja se penje na 12. mjesto u ukupnom poretku i do bronce u svojoj dobnoj kategoriji. Nedugo nakon nje, u cilj ulazi i Vedrana Janjić, koja zauzima 17. poziciju. Kažu cure da više neće trčati trail nakon ovoga, ali im nekako ne vjerujemo 😊

Od naših muških predstavnika najbolje se snašao Bruno Škrinjarić koji je utrku završio sa srebrom u ukupnom poretku. Bruno prenosi neke svoje dojmove: ” Ukupno sam utrku završio na drugom mjestu, odmah iza kolege Andreja Hladnika iz AK Varaždin. Nakon otprilike jednog kilometra smo se odvojili od ostatka utrke, te smo se zajedno držali do negdje 15 km i zapravo uživali u svakoj okrepnoj stanici, kada je Andrej malo jače potegao, što je na kraju i prevagnulo. No svejedno, super sam zadovoljan – dva tjedna, dva zagorska traila i dva podija”. Naš drugi predstavnik, Vedran Planinšek je utrku završio na 11. mjestu u ukupnom poretku.

Ukupni rezultati Sljemenskog maratona su dostupni ovdje, a ukupni rezultati “U gaćicama v Gačice” traila su dostupni ovdje.