Škrinjarić i Vojvoda nastupili na Zadarhalf srednje dugom triatlonu

Proteklog vikenda sam nastupio na 10. jubilarnom Zadarhalf Triathlon by Falkensteiner Punta Skala utrci. Bablje ljeto nam se nešto odužilo ove godine, tako da su uvjeti za utrku bili blizu savršenih, možda je falilo malo povjetarca i hlada na trčanju.

Bruno Škrinjarić, član Triatlon kluba Maksimir i tajnik našeg Maraton kluba Velika Gorica nam prenosi svoje dojmove: “Utrku sam počeo s, za mene, jako dobrim plivanjem, čak zapravo rekordnim plivanjem. Negdje nakon 500 metara sam našao grupu koja mi je odgovarala, i uspio sam ih pratiti sve do izlaska iz mora. Inače, more je bilo apsolutno savršeno za plivanje, iako smo plivali u neoprenima, komotno se sve moglo odraditi i bez toga.

Na bajku sam se držao svog tempa, trudio sam se voziti sam bez prevelike oscilacije u tempu, i najvažnije, pojesti sve što sam mislio.

Na trčanju nas je ipak sunce sustiglo i vjetar kompletno stao, pa uvjeti nisu bili baš idealni. Prvih 14 km sam uspio držati lijepi tempo, no onda sam počeo padati u zadnjoj trećini polumaratona. Sve me počelo boliti – noge su bile dosta teške, desno stopalo me počelo žuljati, javljali su mi se grčevi u trbuhu. No, izdržao sam do kraja, i ukupno završio na 12. mjestu, 3. od Hrvata i 3. u svojoj dobnoj kategoriji.”

Treba svakako pohvaliti i nastup Tomislava Vojvode koji je odlično odradio cijelu utrku! Tomislavu je ovo bio prvi okršaj s ovom distancom triatlona, no slobodno se može reći da mu se već “uvuklo pod kožu” te da jedva čeka sljedeću utrku!.

Rezultati utrke su dostupni ovdje.