Škrinjarić državni prvak u super sprint kros duatlonu

U subotu, 30 4. 2022., održano je pregršt natjecanja gdje su nastupili naši članovi. U Zagrebu na ŠRC-u Mladost je održano Prvenstvu Hrvatske u hodanju na 10000 m na stazi gdje je nastupio naš Berislav Devčić. Isto u Zagrebu, ali nešto na nešto većoj nadmorskoj visini na obroncima Medvednice, održano je Prvenstvo Hrvatske u super sprint kros duatlonu, gdje je nastupio naš Bruno Škrinjarić. U Desiniću je održana trail utrka Z Brega na Breg gdje su nastupili Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić. Konačno, u Prigorcu, na obroncima Ivanščice održana je utrka “24 sata Ivančice”, gdje je nastupio Matej Janjić.

Na PH na 10000 m hodanja na stazi, Berislav Devčić je utrku završio za 1:04:35,3 te zauzeo ukupno 6. mjesto.

Na PH u super sprint kros duatlonuBruno Škrinjarić se okitio titulom državnog prvaka. Utrku je završio za 21:54. Bruno nam prenosi svoje dojmove: “Za razliku od zadnja dva izdanja ove utrke, koja je uključivala poveću količinu snijega na Sljemenu, ove nas je godine kupalo sunce i staza ja bila suha te dosta brza.

Kako se ovdje radi o “super sprint” utrci, taktika je uvijek jednostavna – samo max od početka. Tako je i bilo. Krenuo sam dosta jako na trčanju te u prvu tranziciju ulazim na 2. mjestu u ukupnom poretku. Dosta brdovita staza mi je svakako odgovarala, i upravo sam na tim brdima radio razliku. Na bajku sam također krenuo jače od samog starta i opet, trudio sam se brda što je bolje odraditi, a onda malo “pustiti” bajk (malo i riskirati) na nizbrdicama. Bajk završavam na 3. mjestu ukupno, onda sam jako dobro odradio drugu tranziciju, došao opet na 2. mjesto na početku finalnog trčanja, te se na kraju probio na prvo mjesto.
Presretan sam pošto je ovo moja prva službena pobjeda na nekoj duatlon utrci, a još i više što se upravo dogodila na mojoj “domaćoj” utrci tj., na utrci u organizaciji mog kluba. Tu su bili svi moju klupski prijatelji i kolege, te je time pobjeda bila još i slađa.”
Na utrci Z brega na breg, u suncem okupanom Desiniću skupilo se 500-tinjak trkača. Jasna i Hrvoje Mikulić su se od 3 staze odlučili za onu najdužu od 25 km s preko 1150 m visinske razlike. U izuzetno jakoj konkurenciji Jasna završava utrku za 3:09:25 kao 5. žena i 3. u kategoriji. Hrvoje u cilj ulazi s vremenom 2:34:47 kao 11. ukupno i 4. u kategoriji. Hrvoje nam javlja: “Staza je jedna od najljepših trail staza kojom smo trčali. Izuzetno je dinamična zbog stalnih uspona i silazaka što i opravdava naziv trke ‘z brega na breg. Bilo bi jednom lijepo prošetati stazom i na miru uživati u prekrasnim krajolicima i pogledu s brega.”
Konačno, manifestacija „24 sata Ivančice“, u organizaciji Sportskog kluba SRD 315 Sjeverozapad iz Varaždina, održala se u sunčanom Prigorcu kod Ivanščice. Nastupilo je više od 200 zaljubljenika u planine, koji su imali na raspolaganju nekoliko staza za ostvariti što je moguće više uspona u 24 sata. Najspremniji su odradili i nestvarnih 17 uspona u 24 sata. Naš Matej Janjić nam prenosi svoje dojmove: “Uspio odraditi 5 uspona za nešto manje od 9 sati, čime sam itekako zadovoljan. Cilj je bio probati 4 uspona, s obzirom da je po usponu trebalo svladati čak 650 m visinske razlike od Prigorca do vrha Ivanščice. Čitavo vrijeme atmosfera je bila vrlo prijateljska i poticajna, kako među sudionicima, tako i među organizatorima. Sljedeće godine svakako bih želio startati na vrijeme te u 24 sata ostvariti dvoznamenkasti broj uspona.”

Čestitamo našim članovima na još jednom uspješnom odrađenom vikendu utrka.

Ukupni rezultati PH na 10000 m hodanja na stazi su dostupni ovdje, rezultati PH u super sprint kros duatlonu su dostupni ovdje, a rezultati Z Brega na Breg su dostupni ovdje, a rezultati 24 sata Ivančice su dostupni ovdje.