Škrinjarić brončani u Osijeku, klupski seniori po cijeloj Hrvatskoj

U subotu, 9.4.2022., održao se 18. po redu Osijek Ferivi polumaraton. Uzavrela slavonska atmosfera i lijepo vrijeme je okupilo preko tisuću trkača iz cijele Hrvatske. Boje našeg Kluba na ovoj su utrci branili Lana Pečnik, Danijel Trgovac, Josip Martinović i Bruno Škrinjarić. Istog dana, na drugom kraju lijepe naše upredivnoj Istri, održana je utrka 100 Milja Istre gdje su nastupili Vedrana Janjić te Jasna Mikulić i Hrvoje Mikulić. Nešto južnije, u Zadru, istog dana u večernjim satima se održala utrka Zadar Night Run gdje je nastupio naš Ivan Majstorović. Konačno, na 8. Međimurskoj utrci vatrogasaca u Merhatovcu nastupio je naš Nedjeljko Babić.

Krenimo s rezultatima iz Osijeka. Odlična organizacija i fenomenalna atmosfera kakvu samo Slavonija zna pripremiti još je jednom potvrdila zašto se svake godine vraćamo u Osijek na ovu utrku. Dolazak u cilj posebno je bio trijumfalan za Maraton klub Velika Gorica, jer kao trećeplasirani u ukupnom poretku dolazi naš član Bruno Škrinjarić s vremenom 1:14:45 (osvaja bronačnu medalju), te je premoćno osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji M35. Bruno nam prenosi dio svojih doživljaja: “Sama utrka bila malo drugačija od prijašnjih izdanja, pogotovo zbog nove rute koja ima puno više zavoja i uzbrdica, ali i zbog dosta jakog vjetra, pa mi je propao originalni plan naganjanja PB-a. No, zato je tu ostalo dobro staro utrkivanje s dobro znanim kolegama atletičarima. Utrku sam započeo dosta provokativno, te sam sve do 12 km bio na ukupno drugom mjestu, kada me ipak što vjetar a što i malo ispuhivanja od prve polovice utrke usporavaju. No, uspio sam svejedno održati dosta dobar tempo i u drugom dijelu utrke, te sam ukupno završio na 3. mjestu. Uvod u sezonu u obliku trkačkih utrka je ovime gotov, sad slijedi PH u srednje dugom triatlonu i PH u različitm disciplinama duatlona”.

Odličan plasman ostvario je i drugi član muške postave Maraton kluba Velika Gorica Josip Martinović koji s vremenom 1:30:30 postavio svoj novi osobni rekord na ovoj distanci, a u cilj ulazi kao 5. u kategoriji M40. Treći član naše muške ekipe Danijel Trgovac u cilj ulazi kao 31. u kategoriji M40 s vremenom od 1:47:22. Jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji Lana Pečnik, zauzela je 6. mjesto u kategoriji Ž40 u vremenu 1:49:28.

Prebacujemo se na izvještaj s utrke 100 Milja Istre. Vedrana Janjić i Jasna Mikulić nastupile su na utrci od 41 km, dok je Hrvoje Mikulić nastupio na utrci od čak 68 km. Od naših ženskih predstavnica, prva je u cilj ušla Vedrana s ukupnim vremenom 4:55:14 čime se je pozicionirala na 13. mjesto ukupno žene te odlično 3. mjesto u kategoriji Ž40. Nešto nakon Vedrane, u cilj ulazi i Jasna sa vremenom 5:11:05 što ju pozicionira na 19. mjesto ukupno žene te 1. mjesto u kategoriji Ž45. Hrvoje je odlično debitirao na svojoj najdužoj trail utrci s vremenom 8:37:23 čime je zauzeo 10. mjesto u kategoriji M45. Hrvojev uspjeh je time veci sto su vremenske prilike za vrijeme njegove utrke bile nepovoljne praćene dosta jakim nevremenom u posljednjih 20-ak km utrke.

Vedrana i Jasna nam prenose svoje dojmove. Vedrana kaže: “Popravak rezultata od prošle godine, nije ni čudo kad su me dočekali moji najdraži u cilju 3. mjesto kategoriji (nismo jos za otpis cini se 😉), 4. mjesto ukupno od hrvatica. Lijepa utrka i puno srce.“. Jasnino iskustvo je sljedeće: “Nakon 30km je baš bilo izazovno, a čovjek bi rekao ravniji teren po livadama pa će bit pljuga. Yeah, right. No sve u svemu, divna staza, lijepe vizure Istre i super vrijeme te društvo učinile utrku nezaboravnom“.

Na utrci u Zadar Night Run, Ivan Majstorović je nastupio na utrci od 2,5 km te ju završio u vremenu 11:04 te se popeo na 6. mjesto u ukupnom poretku.

Konačno, na 8. Međimurskoj utrci vatrogasaca na 6 km u Merhatovcu naš je Nedjeljko Babić zauzeo 3. mjesto u kategoriji M50 s vremenom 30:48.

Čestitamo našim članovima na još jednom uspješnom vikendu. Sljedeća utrka u sklopu Hrvatske atletske cestovne lige (HACL) gdje nastupa i naš Klub je Čakovec polumaraton koji se održava 23. travnja.

Ukupni rezultati Osijek Ferivi polumaratona su dostupni ovdje, rezultati 100 Milja Istre su dostupni ovdje, a rezultati Zadar Night Run su dostupni ovdje.