Rastrčali smo se po cijeloj Hrvatskoj, na dužinama do 10 od 50 kilometara

Članovi Maraton kluba Velika Gorica proteklog su se vikenda rastrčali po utrkama širom Hrvatske, od Istre preko Žumberka i Zagreba do Ludbrega i Vukovara. Opet su padali osobni rekordi i rušile su se granice izdržljivosti, jer trčalo se na dužinama od deset pa sve do pedeset kilometara.

Ekipni nastup imali smo u subotu 16. ožujka na Krabat Trailu, koji je prvo kolo KontinenTrail lige, trail lige centralne Hrvatske. Podsjetimo, prošle smo godine osvojili treće mjesto u ekipnom poretku lige, a ove sezone s malo izmijenjenom postavom nemamo toliko velike ambicije, prvenstveno idemo uživati u trčanju i druženju, a usput ćemo skupiti nešto bodova te promovirati klub i naše aktivnosti. Upravo zbog toga je naziv naše ekipe promijenjen u MKVG – Turopoljski trail team, kako bi dodatno promovirali našu 1. Turopoljsku trail utrku, koja je na rasporedu 1. rujna.

Na Krabat Trailu, sa startom i i ciljem u Sošicama, trčalo se po prekrasnom Žumberku, a MKVG je predstavljalo šestero trkača i trkačica. Najbolji je rezultat ostvarila lanjska pobjednica lige Jasna Mikulić, koja je na dugoj 36-kilometarskoj stazi, s više od 1400 metara elevacije, s rezultatom 4h30min58sec osvojila peto mjesto u ženskoj konkurenciji i treće mjesto u kategoriji Veteranke 1.

U kategoriji Veterani 1 na dugoj stazi najbrži je bio naš Hrvoje Mikulić, koji je istu stazu otrčao za 4h08min17sec. U generalnom poretku Hrvoje je bio 25 od 75 finišera i finišerki, i 24. u muškoj konkurenciji. Marijan Malčević do cilja duge staze došao je za 4h44min40sec, na 44. mjestu generalke i 36. u muškoj konkurenciji.

Na kratkoj stazi od 18 kilometara i 850 metara elevacije među 189 finišera imali smo troje predstavnika. Renata Horvatek je s rezultatom 2h29min37sec završila na 16. mjestu od 69 žena i treća u kategoriji Veteranke 2. Kristina Terzić je bila 28. među ženama s rezultatom 2h41min14sec, osvojivši 11. mjesto u kategoriji Veteranke 1. Nedjeljko Babić je u cilj ušao zajedno s Kristinom, a završio je na 93. mjestu među muškima i 22. u kategoriji Veterani 2.

Kompletni rezultati Krabat Traila su na stranici Stotinka.hr

Sljedeća utrka KontinenTrail lige je Hrvatska Sahara Trail za dva tjedna, a tamo bi našu ekipu trebala pojačati i Marina Mihić, koja je u subotu napravila izuzetan pothvat, završivši legendarnu utrku Sljeme 1M.

Riječ je o trekk & trail utrci preko Medvednice, sa startom u Podsusedu i ciljem u Vugrovcu. Dužina staze je oko 53 kilometra (ovisno o ruti kojom se ide), s elevacijom od oko 2800 metara. Marina je utrku u društvo dvojice kavalira (Željko Glogoški i Tom Kožić) završila za 10 sati i 28 minuta.

Pet puta manju udaljenost, ali s vrijednim rezultatom, pretrčao je u subotu naš novi član Nikola Ivan Leder. Sudjelovao je na 7. Zagrebačkom proljetnom ceneru, utrci po savskom nasipu, te istrčao 10 kilometara za 58:33 minuta, što je njegov novi osobni rekord. Rezultati te utrke su na portalu utrka.com.

Fenomenalne rezultate postigli su naši trkači na 10-kilometarskoj utrci Centrum Mundi u Ludbregu. Vedrana Janjić je s rezultatom 43:39 osvojila treće mjesto u ženskoj konkurenciji i drugo u kategoriji Ž40. Vedran Planinšek je pejsirao našu mladu nadu Luku Čučukovića i zajedno su ušli u cilj. Luka je s rezultatom 44:38 postavio svoj novi osobni rekord i završio utrku na 3. mjestu kategorije MS.

U popratnom programu, u utrci na 4km, sudjelovali su Ivica Prpa i Severina Prpa. Ivica je s rezultatom 16:07 minuta osvojio 11. mjesto ukupno i treće u kategoriji M40, a Severina je s rezultatom 23:21 minuta bila 40. u ženskoj konkurenciji. Kompletni rezultati iz Ludbrega su na Stotinka.hr.

U Vukovaru je u subotu Berislav Devčić istrčao svoj 113. maraton u karijeri. Bero je sudjelovao na 34. Vukovarskom Hamburg maratonu, završivši ga za 5h11min20sec. Pobjednik subotnjeg maratona je naš stari znanac s Turopoljske lige trčanja Franjo Lončar, kojemu je to bio 309. maraton u karijeri.

Imali smo proteklog vikenda trkača i na polumaratonu. Goran SiucDarko Kovač su predstavljali MKVG na Plava laguna Half Marathonu u Poreču. Siuc je istrčao 21.1 kilometar za 1h51min56sec , a Kovaču je do cilja trebalo 2h03min11sec. Half je s njima istrčala i ‘pridružena’ članica kluba Tanja Radić, s rezultatom 2h12min49sec. Rezultati iz Poreča su na portalu RaceResult.