Počele su zimske lige, a bili smo i na Martinskom polumaratonu

Kako se bliži prava zima, sezona utrka je pri kraju, ali zato počinju zimske lige. Proteklog vikenda naši su članovi bili na Martinskom polumaratonu u Dugom Selu i na dvije različite zimske lige.

U Dugom Selu je u nedjelju 19. studenog održan 12. Martinski polumaraton, u organizaciji AK Martin Dugo Selo. Dvoje naših članova istrčalo je polumaratonsku dionicu po Dugom Selu i okolici, s visinskom razlikom od dvjestotinjak metara, a imali smo puno predstavnika na 5-kilometarskoj utrci građana.

Marina Mihić završila je half za 1h52min57sec, što je njezin osobni rekord. Bila je ukupno peta žena u utrci, a osim finišerske medalju osvojila je još jednu medalju, za drugo mjesto u kategoriji Ž35. Martinski polumaraton u svoju je trkačku biografiju upisao i Darko Kovač. S rezultatom 2h08min05sec bio je ukupno 65. i 50. u muškoj konkurenciji.

Pet kilometara su u Dugom Selu istrčali troje članova obitelji Prpa, Ivana Novak i Dario Gustetić. Ivica Prpa bio je najbrži, s rezultatom 21min45sec završio je kao 15. muškarac u poretku i sedmi u kategoriji veterana. Ivana Novak bila je sedma među ženama i peta u veteranskoj kategoriji, a njezin rezultat 26min01sec je njezin novi rekord. Gustetić je do cilja stigao za 27min07sec (36. mjesto muškarci), a Severina Prpa je s rezultatom 28min02sec bila 15. među ženama i četvrta juniorka. Valerija Prpa je pet kilometara istrčala za 32min01sec, završivši na 27. mjestu u ženskoj konkurenciji.

Što se zimskih liga tiče, četvero naših trkača otišlo je na Zimsku brdsku ligu Japetić, a jedan na Samoborsku zimsku trail ligu.

Malo više od jedanaest kilometara uzbrdo od Svete Jane do planinarskog doma na Japetiću, s visinskom razlikom od 550 metara, istrčali su Vedran Planinšek, Vedrana Janjić, Hrvoje Mikulić i Danijel Trgovac. Vedran je bio najbrži od svih 22 trkača na stazi, Hrvoje je bio treći, a Danijel peti. Vedrana je bila najbrža u ženskoj konkurenciji.

Marijan Malčević je na prvom kolu SZTL istrčao 15 kilometara s nešto više od 900 metara elevacije, završivši utrku na 20. mjestu od 85 finišera.