Održana je redovna godišnja skupština kluba: izabran novi dopredsjednik, a vraća se i Turopoljska trka

Redovna godišnja sjednica Skupštine Maraton kluba Velika Gorica održana je 23. siječnja. Uz osvrt na uspješnu 2023. godinu, doneseni su ambiciozni planovi za 2024. i 2025. godinu, a klub je dobio i novog dopredsjednika i člana Izvršnog odbora Hrvoja Mikulića.

Na sjednici Kluba, koja je održana u prostorijama Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, sudjelovalo je 27 članova, što je više od polovice svih članova kluba, pa su sve donesene odluke pravovaljane.

Predsjednik Darko Batković izvijestio je o radu i aktivnostima Kluba u 2023. godini. Pohvaljen je rad Atletske škole i rezultati naših najmlađih članova na natjecanjima. Što se starijih članova tiče, najistaknutiji uspjesi su pobjeda Vedrane Janjić u 1. Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi u konkurenciji trkačica, četvrto mjesto Kluba u ligi u konkurenciji 58 klubova iz cijele Hrvatske te pobjeda Jasne Mikulić u ženskoj konkurenciji KontinenTrail lige sjeverozapadne Hrvatske.

Klub je lani u listopadu organizirao tradicionalni Dječji jesenski kros Grada Velike Gorice, s više od 250 natjecatelja svih predškolskih i školskih uzrasta. Dječji kros je najveći organizacijski projekt kluba, a uz njega tijekom godine organizirana je jubilarna 20. sezona Turopoljske lige trčanja, koja je s dugogodišnjeg mjesta održavanja – piste kod ZTC-a, preseljena na novu stazu uz bivši radar. Nakon brojnih uspjeha naših trkača na trail utrkama i trail ligama, u studenom je pokrenut novi projekt – Turopoljska liga trail trčanja, koja se održava na Ključić brdu.

To je ukratko što se tiče 2023. godine. U 2024. godinu Klub ulazi s novim osvježenim Statutom, koji je prihvaćen na sjednici Skupštine, a imamo i novog dopredsjednika i člana Izvršnog odbora – Hrvoja Mikulića. On je izabran umjesto Tajane Obradović, koja više nije članica Kluba. Predsjednik Batković, dopredsjednik Mikulić i ostali članovi Izvršnog odbora na tim će funkcijama biti do izborne skupštine koja je na rasporedu za godinu dana.

U programu za 2024. godinu i dalje glavno mjesto imaju Atletska škola MKVG i organizacija Dječjeg krosa, koji će se najesen održati jubilarni deseti put. No, osim toga, glavna vijest je povratak Turopoljske trke! Tradicionalna i naširoko poznata utrka se prvi put održala 1993. godine i bila je dijelom sportske ponude grada do 2019. godine, a nakon što je 2020. godine utrka otkazana zbog pandemije, nije više bilo volje, snage niti financijskih sredstava za ponovnu organizaciju.

To ćemo sad pokušati ispraviti i vratiti Turopoljsku trku u kalendar hrvatskog cestovnog utrkivanja. Na Skupštini je nekoliko članova izabrano u Organizacijski odbor koji će voditi inicijativu za povratak Turopoljske trke i organizaciju ove utrke u 2025. godini. No, osim izabranih pojedinaca, pozvani su i svi su ostali članovi MKVG, kao i svi oni izvan kluba koji vole trčanje, da se priključe i pomognu u organizaciji utrke.

Osim povratka Turopoljske trke iduće godine, za ovu godinu najavljeno je reaktiviranje programa Život u pokretu i pokretanje škole trčanja za odrasle. Turopoljska liga trail trčanja i Turopoljska liga trčanja idu dalje, a najesen ćemo organizirati i pravu trail utrku u našoj trail bazi, na Ključić brdu.