Održana Godišnja skupština MK Velika Gorica

U srijedu, 09.01.2019., u prostorijama Gradske sportske dvorane, održana je Godišnja skupština Maraton kluba Velika Gorica.

Sjednicu su predvodili predsjednik Kluba, g. Darko Batković, dopredsjednik Kluba g. Franjo Gavranović i tajnik Kluba, g. Bruno Škrinjarić.

Izvršni odbor Kluba prezentirao je rezultate Kluba u 2018. godini kao i plan rada Kluba za tekuću godinu. Od važnijih atletskih rezultata u 2018. posebno je istaknuto prvo mjesto Tene Petračić na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu čime je postala i državna prvakinja, prvo mjesto Hane Tašaković na Krosu sportskih novosti u kategoriji četvrtih razreda, te pobjednička postolja za Tenu Petračić na utrci od 600m i Nine Vuković na utrci od 1500m na finalu Hrvatske atletske lige sjever. Tena Petračić je ujedno odnijela i vrijedno priznanje za “Nadu godine” na dodjeli nagrada za najbolje velikogoričke sportaše u 2018.

U 2019. Klub nastavlja sa svim redovitim projektima: Atletska škola, program Život u pokretu, Turopoljska trka, Dječji jesenski kros, Turopoljska liga trčanja, Turopoljska fašnička trka te Sretna trka. Plan rada i financijski plan za 2019. su jednoglasno usvojeni.

U Klubu su izrazili zahvalu Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica, Gradu Velika Gorica, Zagrebačkoj županiji, Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, Turističkoj zajednici grada Velika Gorica, DVD-u Turopolje, Gradskom društvu crvenog križa grada Velika Gorica te brojnim drugim suradnicima i pokroviteljima na dosadašnjoj suradnji te se nadaju nastavku iste u budućnosti. Ipak, izrazili su želju za većoj ko-ordinacijom i ažurnošću svih lokalnih nositelja politika i suradnika oko organizacije Turopoljske trke i Dječjeg jesenskog krosa. Zahvaljujemo i sponzoru koji želi ostati anoniman za pomoć oko izrade i financiranja klupske navijačke zastave.