Naši trkači na pobjedničkim postoljima na utrkama u Svetoj Nedelji i Trebarjevu

Trkači Maraton kluba Velika Gorica imali su još jedan uspješan vikend, s nekoliko osvojenih pobjedničkih postolja na različitim utrkama. Jedna zlatna i jedna brončana medalja osvojene su na 1. Vatrogasnoj utrci Sveta Nedelja, a još jedna brončana medalja na 27. Malom maratonu Sisak – Trebarjevo.

Vrućine su prevladavale preko vikenda ali to nije spriječilo naše trkače da se pojave na nekoliko utrka u bližoj okolici. U petak 7.lipnja je održan 27. Mali maraton Sisak – Trebarjevo. Riječ je o utrci na 15 kilometara s rutom uz rijeku Savu, sa startom u Sisku i ciljem u Trebarjevu. U međunarodnoj konkurenciji sedamdesetak natjecatelja naših je predstavnika bilo petero. Pobjede su i u muškoj i ženskoj konkurenciji odnijeli Kenijci i Kenijke, a naš najbrži trkač bio je Darko Radić. S rezultatom 1h06min42sec osvojio je 12. mjesto od svih muških i treće mjesto u kategoriji M50. Darko Kovač je s rezultatom 1h24min36sec bio 43. među muškima i 15. u klasi M50.

Ženski dio ekipe činile su Kristina Terzić, Marina Mihić i Edita Grgić. Kristina je s rezultatom 1h20min36sec bila deseta žena i peta u kategoriji Ž40. Marina je završila utrku za 1h23min22sec na dvanaestom mjestu i šesta u kategoriji Ž40. Edita je bila odmah iza Marine, na trinaestom mjestu s rezultatom 1h25min42sec, na četvrtom mjestu u klasi Ž50.

Kompletni rezultati su na portalu Utrka.com.

U subotu 8. lipnja je u Orešju održana 1. Vatrogasna utrka Sveta Nedelja, kao dio Vatrogasne trkačke lige.Trčalo se 5,5 kiometara oko jezera Orešje, a naš Luka Čučuković, koji u Vatrogasnoj lici predstavlja DVD Novo Čiče, osvojio je fenomenalno četvrto mjesto generalke i prvo mjesto u kategoriji M20. Do cilja mi je trebalo 22:09 minuta, pobijedio je najbližeg pratitelja za šesnaest sekundi. Naš drugi vatrogasac, Nedjeljko Babić iz JVP Zagreb, također se popeo na pobjedničko postolje. S rezultatom 26:09 minuta bio je 25. muški ukupno i treći u kategoriji M50.

Rezutati utrke su na portalu Stotinka.hr.

Osim na cestovnim utrkama, bilo je naših i na triatlonu i na trailu. Naš superbrzi tajnik Bruno Škrinjarić, koji u triatlonu nastupa za Triatlon klub Maksimir, u subotu je nastupio na srednje dugom Keszhtely thriatlonu u Mađarskom. Osvojio je ukupno 12. mjesto i drugo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji.

U nedjelju smo pak imali predstavnike i na Aquae Iasae trailu u Varaždinskim toplicama. Na najdužoj stazi od 20.8km, s malo više od 700 metara elegancije, trčala su naša tri Legionara: Goran Siuc, Martin Potočnik i Nikola Ivan Leder.