Najviše bodova po najtežim uvjetima

Najviše bodova kad je najteže – tom bi se rečenicom mogao sumirati nastup naših članova na 9. kolu Samoborske zimske trail lige, održanom u subotu na zasniježenim obroncima Samoborskog gorja, sa startom i ciljem kod Kleti Poljanica. U nedjelju je pak održan zimski polumaraton u Varaždinu gdje je nastupilo četvero naših članova.

Zbog puno napadalog snijega dugačka staza od 15km bila je neprohodna pa je svih stotinjak trkača nastupilo na kraćoj 8-kilometarskoj stazi. U teškim uvjetima probijanja po snijegu bilo je više hodanja i puzanja nego trčanja, no to su čari traila, i to je odgovaralo velikogoričkim trkačima koji su skupili najviše bodova dosad. Osim što je bila najbolja u ovom kolu, ekipa MKVG drži nadmoćno prvo mjesto u ekipnom poretku, dva kola prije kraja.

Najbolji pojedinačni nastup imali su brat i sestra Matej i Vedrana Janjić, osvojivši drugo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji trkača duge staze. Jasna Mikulić bila je treća među ženama, a Hrvoje Mikulić šesti među muškima. Bodove za ekipu još su osvojili Kristina Terzić (10.), Marijan Malčević (12.) i Goran Novak, koji je ozlijeđen istrčao tešku stazu i stigao posljednji, no sa svojih skromnih ali bitnih pet bodova doveo je MKVG na prvo mjesto.

Dan poslije, u nedjelju, dio maratonaca otrčao je grupni trening dužine od 30 kilometara, u sklopu priprema za skorašnji Splitski maraton, na kojem će naš Klub nastupiti  u brojnom sastavu.

Dio ekipe je pak u nedjelju sudjelovao na Varaždinskom zimskom polumaratonu. Najbolje plasirana je bila naša jedina predstavnica ljepšeg spola Jasminka Zvonar, koja je utrku završila za 1:46:35 te zauzela pobjedničko postolje u kategoriji Ž55. Naši muški predstavnici su se držali zajedno u grupi pa su svi prošli ciljem unutar jedne minute razmaka. Tu su bili Darko Kovač (2:01:55), Zvonimir Migić (2:02:29) i Dario Gustetić (2:03:09).