MK Velika Gorica nastupio na Risnjak trailu, u Preluku i Varaždinu

U subotu, 2.7.2022., održan je „Risnjak Trail“ utrka čija staza povezuje neke od najljepših predjela Nacionalnog parka Risnjak. Utrka započinje i završava u Crnom Lugu, a natjecatelje Horvatovom stazom preko Risnjaka / Schlosserov dom, vodi u dolinu Lazac odakle se ponovo penje na predivni i otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Krug se zatvara preko Cajtiga i Risnjaka / Schlosserov dom, a povratak, zapravo silazak, u Crni Lug započinje na Medvjeđim vratima. Ova predivna trail staza dugačka je 30 km. Kraća varijanta (Ris – 17km) kreće s usponom do Schlosserovog doma te brzi povratak do Crnog Luga preko Medvjeđih vrata.

Ove godine su se na startu/cilju ovog zahtjevnog traila od 30 km (s usponom od 1733 m) iz našeg Kluba pojavili natjecatelji – na dužoj dionici: Jasna Mikulić, Hrvoje Mikulić i Josip Martinović. Jasna je stigla na cilj za 4:49:28 (ukupno 14., 11. W35), Hrvoje 3:55:18 (ukupno 20. i 9. M35), te Josip 4:16:31 (ukupno 28., 13. M 35). Na kraćoj dionici, onoj od 17 km (s usponom od cca. 800 m) trku je završio Želimir Delač u vremenu 2:01:28 (ukupno 31., 4. M50).

Bruno Škrinjarić i Vedrana Janjić nastupili su na TRIOP sprint triatlonu. Bruno nam prenosi svoje dojmove: “Počelo je sve dosta dobro na plivanju. Moram reći po prvi puta da sam dosta zadovoljan s plivanjem, što mi je osiguralo i dosta dobru poziciju na početku bicikla. U prva dva kruga (od ukupno njih 6) sam uspio uhvatiti dio ovih brzih plivača i formirati grupu koju sam zapravo vukao do samog kraja bicikle. Trčanje sam isto odradio standardno dobro – trčali smo 5 krugova i od toga pola svakog kruga ideš uz brdo a pola kruga niz brdo.
Ukupno utrku završavam na 13. mjestu s vremenom 0:58:10, te također sa srebrnom medaljom u kategoriji M35. Slijedi mali odmor od utrka do kraja sprnja i opet malo više treninga!” Vedrani je ovo bio drugi triatlon, te kaže: “Odlična organizacija i super iskustvo među profićima (jedina sam bila individualka). 28. ukupno, 4. u kategoriji, super za početnika! Idemo dalje sakupljati iskustva!

No, Vedrani je ova utrka bilo samo zagrijavanje, jer je već u nedjelju nastupila u štafetnom triatlonu “Jurinih 3×1”, skupa s Vedranom Planinšekom i Matejom Janjićem. Vedrana je plivala, Vedran je vozio bicikl i Matej je trčao. Ekipa se super snašla i završila na 3. mjestu u ukupnom poretku.

Ukupni rezultati Risnjak traila dostupni ovdje, rezultati TRIOP triatlona su dostupni ovdje, rezultati utrke “Putevima rimskih legionara” ovdje.