MK Velika Gorica nastupio na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu

Uz zagrebački Savski nasip kod stadiona „Mladost”, u subotu 30.10.2021., održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu. Maraton klub Velika Gorica nastupio je s 11 atletičara u svim natjecateljskom kategorijama.

Tako su za Klub u kategoriji limača nastupili Bartol Pavelić i Glorija Karlović, mlađe klupske kadete zastupao je Ivan Toma Aščić, a kadeti/kinje su bile okupljene u sastavu: Ema Vuković,Tena Petračić, Livia Debelić i Tara Petračić, dok su za mlađe juniorke kros trčale Lucija Sever i Anja Petračić, u kategoriji juniori/ke to je bila naša kapetanica Nina Vuković, i na kraju naš vrijedni i ustrajni senior Bruno Škrinjarić.

Trkači nisu baš bili oduševljeni prohladnim i maglovitim vremenom koje je dominiralo prošlo tjednom subotom, ali uvjeti jednaki za sve nisu ostavili prostora za uzmicanje ili alibi za eventualni rezultatski minus.

Na kraju dana zbrajaju se konačni rezultati. Za našu Atletsku školu najbolji plasman napravila je juniorka Nina Vuković na trci od 4 km i mlađi kadet Ivan Toma Aščić na dužini od 1 km, koji su u svojim kategorijama zauzeli četvrte pozicije u ukupnom poretku. Kadetkinje Tena Petračić i Ema Vuković na trci od 2 km zauzimaju jedanaestu, odnosno sedamnaestu poziciju, a Tara Petračić 19. mjesto i Livia Debelić ulazi u cilj kao 25. trkačica kadetkinja od ukupno njih 30 koje su nastupile. Mlađe juniorke Lucija Sever bila je 14., a Anja Petračić zauzima 18. mjesto na 3 km. Kod najmlađih natjecatelja naše Atletske škole, Bartol Pavelić u kategoriji limača na 800 m kroz cilj prolazi kao 15. trkač, a limačica Glorija Karlović kao 21 limačica ukupnog poretka.

Svoje dojmove s lica mjesta prenio nam je naš senior Bruno Škrinjarić, osmo plasirani natjecatelj na trci od 10 km – „Utrku je obilježila gusta magla koja se zapravo cijeli dan nije povukla, ali i stvarno dobra i zanimljiva staza s dosta okreta i dosta manjih brda, baš kako i priliči jednom kros natjecanju. Seniorska utrka se sastojala od 5 krugova po 2 km – sveukupno 10 km. Iako se radilo o kros utrci, ukupni se poredak uvelike može prepisati s prošlotjednog Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju na 10 km. Utrku sam završio za 35:37, čime se prilično zadovoljan.“

Ukupni rezultati Pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u krosu su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.