Janjić i Planinšek na 100 milja Istre

U subotu, 11.9.2021., održano je niz utrka diljem lijepe naše gdje su nastupili i naši seniori. Josip Martinović i Danijel Trgovac nastupili su na 12. Polumaraton Kalnik – Križevci, Vedran Planinšek i Vedrana Janjić nastupili su na utrci 100 milja Istre, Hrvoje i Jasna Mikulić branili su boje Kluba na Ogulin trailu, dok je Bruno Škrinjarić nastupio na Prvenstvu Hrvatske u Sprint triatlonu na zagrebačkom Jarunu.

Krenimo s onom najdužom utrkom, a to je svakako utrka 100 milja Istre, gdje su Vedrana Janjić i Vedran Planinšek trčali “yellow trail” stazu dužine 41 km s 969 visinske razlike. Vedrana na prenosi svoje dojmove te kaže da je… “prekrasna utrka, organizacija zavidne razine, atmosfera fenomenalna, krajolik oduzima dah! Moja prva gotovo maratonska duljina od 41 km i 969 visinske razlike prošla je sa osmjehom na licu koji gotovo nisam skidala jer sam uzivala u svakom koraku. Iako sam se plašila kilometraže pa sam kontrolirala puls i pazila da se osjećam ugodno, čak nije ni loše vrijeme: 4. u kategoriji i 18. ukupno kod žena (od 138)“. Vedran (koji je uglavnom bio Vedranina pratnja, zaduženi poduzeč morala i naravno, fotograf) je utrku završio 50., a u dobnoj kategoriji 19. od 73 trkača.

Danijlel Trgovac i Josip Martinović su nastupili na Polumaratonu Kalnik – Križevci. Iako je jako sunce i temperatura ovdje imalo znatan utjecaj, dečki su se jako dobro snašli. Prvi u cilj ovdje ulazi Josip s vremenom 1:36:29 te osvaja 3. mjesto u kategoriji M40. Nedugo nakon njega dolazi i Danijel s vremenom 1:43:27, čime se penje na 5. mjesto u kategoriji M40.

Hrvoje Mikulić i Jasna Mikulić nastupili su na Ogulin trailu. Jasna je trčala stazu “Kosjenka” od 13,5 km sa 600 visinske razlike te ju završava u vremenu 1:55:26, čime se penje na 7. mjesto ukupno kod žena te osvaja odličnu srebrnu medalju u kategoriji Ž40. Hrvoje je pa trčao stazu “Regoč” od 33 km sa čak 1.500 visinske rezlike u vremenu 4:35:47, te se penje na 14. mjesto ukupno i 4. mjesto u kategoriji M40.

Konačno, Bruno Škrinjarić je nastupio na PH u Sprint triatlonu na zagrebačkom Jarunu. Prenosimo Brunine dojmove koji kaže… “Ovo mi je bila zapravo “povratnička” utrka nakon stanke od utrka kroz cijeli kolovoz, ali i zato dobro odrađen trening blok. Nažalost, plivanje nije baš išlo po planu – em mi baš nije išlo, em sam na povratku previše išao prema krivoj bovi… No, šta je tu je. Nastavio sam na bajku i na trčanju, i tim sam dijelovima utrke super zadovoljan! Na bajku sam uspio uloviti četiri grupe biciklista ispred sebe, a na trčanju još i više njih. Ukupno sam bio 17. i srebrni u svojoj dobnoj kategoriji”. Prilika za popravak je već sljedećeg vikenda, kad Bruno nastupa na Prvenstvu Hrvatske u Srednje dugom triatlonu koje će se održati na Korčuli. Ovo je utrka s puno dužim distancama u sve tri triatlonske discipline u odnosu na “sprint” triatlon, a posebno će izazovan biti biciklistički dio koji se vozi kroz cijeli otok pa će se svakako nakupiti puno visinske razlike.

Čestitamo svim našim članovima na odličnim rezultatima!!

Ukupni rezultati 100 milja Istre su dostupni ovdje., rezultati Polumaratona Kalnik – Križevci su dostupni ovdje., rezultati Ogulin traila su dostupni ovdje, i konačno, rezultati PH u Sprint triatlonu su dostupni ovdje.