Hrvatska atletska cestovna liga: Vedrana Janjić i dalje na prvom mjestu, MKVG četvrti od 55 klubova

Članica Maraton kluba Velika Gorica Vedrana Janjić vodeća je trkačica u 1. Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi nakon 14 kola, a klub je na odličnom četvrtom mjestu od ukupno 55 klubova koji su sudjelovali u ligi. Do kraja sezone još su tri utrke.

Odlične vijesti stižu iz Hrvatskog atletskog saveza nakon što su zbrojeni bodovi s dvije ligaške utrke koje su se održale u listopadu – 31. Zagrebačkog maratona (8. listopada) i 10-kilometarske 6. Atletske utrke za grb grada Zaprešića (14. listopada). Na obje utrke Maraton klub Velike Gorica sudjelovao je s većim brojem trkača pa je skupljeno puno bodova koji su nas s petog mjesta promovirali na četvrto mjesto tabele klubova.

Dosad je u ligi nastupilo 55 klubova iz cijele Hrvatske, a MKVG nakon četrnaest kola zauzima fenomenalno četvrto mjesto. Tome se nismo nadali na početku sezone, a sad nam je i malo žao što s više dolazaka nismo dohvatili treće mjesto, na kojem su naši prijatelji iz Atletskog kluba Martin Dugo Selo. Dugoselci su dosad skupili 2983 boda, mi imamo 2235 bodova. Daleko naprijed na prva dva vodeća mjesta su prvoplasirani AK Fit Zaprešić (5091 bodova) i AK Sljeme Zagreb (3990 bodova).

No, nije sve gotovo, do kraja lige u kalendaru su još tri utrke na kojima trebamo obraniti četvrto mjesto ispred najbližih pratitelja, AK Maksimir i AK Žumberak Sošice. Preostale tri ligaške utrke su Polumaraton Ivan Starek u Zagrebu (12.11.), Mali maraton Nin – Zadar (25.11.) i Šibenik half maraton (2.12.).

Što se pojedinačnog poretka tiče, naša fantastična IronWoman Vedrana Janjić je istrčala obje listopadske utrke i povećala vodstvo na vrhu tablice ispred višestruke prvakinje Hrvatske Tee Faber. Faberica možda jest brža, ali naša Vedrana je upornija i odradila je više utrka, a to i jest poanta lige. Vedrana je dosad nastupila na osam utrka i najavila je dolazak na Starek polumaraton, za koji Tea Faber nije prijavljena, tako da očekujemo ostanak na vrhu.

Ženska ekipa MKVG je na petom mjestu od ukupno 21 ekipe. U pojedinačnom poretku žena na visokim pozicijama još su Jasminka Zvonar i Jasna Mikulić. Jasminka je s dosadašnjih pet utrka na 13. mjestu generalnog poretka i prva u kategoriji Ž55. Jasna je otrčala šest utrka, uključujući dva maratona (splitski i zagrebački), a sad je na 20. mjestu generalnog poretka i peta u kategoriji Ž45. Bodove za klub još su skupljale Renata Horvatek, Ivana Novak, Kristina Terzić, Lana Pečnik i Edita Grgić.

Muška ekipa MKVG je na sedmom mjestu od ukupno 30 ekipa. U pojedinačnom poretku najviše je Josip Martinović, koji je sa šest nastupa skupio bodova za 29. mjesto u generalnom poretku i peto mjesto u kategoriji M40. Ostali naši trkači u poretku lige su Marijan Malčević, Matej Janjić, Danijel Trgovac, Hrvoje Mikulić, Vedran Planinšek, Berislav Devčić, Nedjeljko Babić, Darko Kovač i Zvonimir Migić.

Sve informacije i poredak Hrvatske atletske cestovne lige možete vidjeti na linku.