Hrvatska atletska cestovna liga: Nakon Plitvičkog maratona, MKVG je na petom mjestu u ligi

Maraton klub Velika Gorica na petom je mjestu u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi nakon osam kola. Nakon što su zbrojeni bodovi s Plitvičkog maratona, na kojem smo imali troje predstavnika, zadržali smo visok položaj u ligi, u kojoj su dosad nastupila 44 kluba.

Bili smo nakon šest kola i na trećem mjestu lige, ali preskočili smo nastup na Vukovarskom polumaratonu, pa su nas prestigli konkurenti i prijatelji iz AK Sljeme i AK Maksimir. U vrhu poretka su AK Fit Zaprešić (2845 bodova i AK Martin Dugo Selo (2457 bodova), a dalje slijede AK Sljeme (1844 boda), AK Maksimir (1809 bodova), MKVG (1721 bod), MK Festina Lente Zadar (1686 bodova) i UMK Mazator Slavonski Brod (1663 boda). Vidi se da su bodovne razlike od trećeg do sedmog mjesta male pa će do kraja lige biti još dosta promjena pozicija. U svakom slučaju, na kojem god smo mjestu, definitivno smo među najboljima u ligi! Podsjetimo, liga ima 18 kola, dakle nismo još niti na pola.

Osim visoke klupske pozicije, na visokom smo mjestu i među ženskim ekipama. Trkačice Maraton kluba Velika Gorica su na dosadašnjim ligaškim utrkama 566 bodova i nalaze se na trećem mjestu među devetnaest ženskih ekipa. Na vrhu su AK Martin Dugo Selo i Ak Fit Zaprešić. Muška ekipa imala je malo jaču konkurenciju, a sa sakupljenih 595 bodova sad smo na devetom mjestu od 26 ekipa.

U pojedinačnom poretku HACL naša najbolja predstavnica je lanjska pobjednica lige Vedrana Janjić, koja je u svojih pet ovogodišnjih nastupa sakupila 342 boda  Nije nastupila na posljednje dvije utrke pa je s prvog mjesta pala na četvrto mjesto ukupnog poretka žena i na drugom je mjestu kategorije Ž45. No, nema razloga za brigu, jer Vedranu su prestigle trkačice s većim brojem nastupa, pa će se bodovno stanje poravnati kad sve dođu do maksimalnih deset nastupa, nakon čega se više ne dobivaju puni bodovi.

Visoko u poretku i dalje je Jasminka Zvonar, koja je dosad nastupila na tri utrke. Ukupno je na 11. mjestu ženske konkurencije i druga u kategoriji Ž55. Ostale naše predstavnice u ligaškom poretku su Edita Grgić i Marina Mihić s dva nastupa te Jasna Mikulić, Kristina Terzić, Renata Horvatek i Alena Sokić sa po jednim nastupom.

U muškoj konkurenciji, naša dva top trkača su Vedran Planinšek i Josip Martinović. Obojica su dosad nastupili na tri utrke, Vedran je ukupno 24. i treći u kategoriji M35, a Josip je ukupno 27. i treći u kategoriji M40. Tri nastupa ima i Marijan Malčević na 47. mjestu lige i sedmom mjestu kategorije M45. Po dva nastupa upisali su Darko Radić i Goran Siuc, a ligaške bodove jednom su osvajali Martin Marčec, Hrvoje Mikulić, Petar Petrić, Luka Čučuković, Darko Kovač i Berislav Devčić.

Svi rezultati Hrvatske atletske cestovne lige nalaze se na stranici Hrvatska atletika.

Sljedeća ligaška utrka je polumaraton Gacka Run u Otočcu, u nedjelju 16. lipnja.