Gorički maratonci uspješno istrčali Plitvički maraton, najteži cestovni maraton u Hrvatskoj

Plitvički maraton, koji zbog svoje brdske konfiguracije slovi kao najteži cestovni maraton u Hrvatskoj, održan je u subotu 2. lipnja na Plitvičkim jezerima, a sudjelovalo je i nekoliko naših trkača i trkačica. Malu ali hrabru ekipu činili su Josip Martinović, Marijan Malčević i Martina Mihić.

Uspješne nastupe u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi, u kojoj Maraton klub Velika Gorica drži treće mjesto, nastavili smo na Plitvičkim jezerima, gdje su Nacionalni park Plitvička jezera i Atletski klub Plitvice organizirali 39. Plitvički maraton. Utrka se boduje kao osmo kolo HACL.

Stazu od 42,2 kilometra i sa skoro oko 700 metara elevacije u jakoj međunarodnoj konkurenciji najbrže je od naših pretrčao Josip Martinović, za 3h31min09sec. Među 190 finišera bio je 28., u muškoj konkurenciji osvojio je 23. mjesto, a u kategoriji M40 medalja mu je izmakla za minutu, bio je četvrti.

Marina Mihić je Plitvički maraton odabrala kao svoj prvi. Otrčala ga je taktički odlično i stigla do cilja za 4h42min58sec. Bilo je to dovoljno za 35. mjesto u ženskoj konkurenciji.

Marijan Malčević je odabrao najteži put povratka trčanju nakon teške ozljede pa je nakon nedavnog Jaskanskog polumaratona, također brdskog, odlučio odraditi jedan brdski maraton. Do cilja mu je trebalo 4h52min12sec, dovoljno za 104. mjesto u muškoj konkurenciji.

Kompletni rezultati s Plitvica su na portalu Stotinka. Sljedeća utrka u Ligi je Gacka Run u Otočcu, 16. lipnja, na kojoj se boduje polumaratonska dužina.

Osim na Plitvicama, MKVG je imao svoje predstavnike na 6. Zagrebačkoj vatrogasnoj utrci, održanoj u subotu 1. lipnja, koja se boduje za Vatrogasnu trkačku ligu. Luka Čučuković je nastupio za DVD Novo Čiče, a Nedjeljko Babić za JVP Zagreb.

Obojica su opet bili na pobjedničkim postoljima. Čučuković je 5 kilometara istračao za rekordnih 20min01sec, osvojivši prvo mjesto u kategoriji M20. Babić je s rezultatom 23min20sec bio 36. među 106 finišera i drugi u kategoriji M50.