Dobri rezultati na trail utrci po zagorskim bregima, naši na trećem mjestu u poretku lige

Trail utrkom simpatičnog naziva Z brega na breg nastavljeno je natjecanje u KontinenTrail ligi. Na utrci smo bili zastupljeni sa sedam trkača, a ekipa nakon dva kola zauzima treće mjesto u ekipnom poretku lige.

Desinić je u subotu 29. travnja ugostio drugo kolo KontinenTrail lige, trail lige koja se sastoji od sedam utrka u sjevernom i središnjem dijelu zemlje. Nakon ekipnog četvrtog mjesta na prvom kolu (Krabat Trail na Žumberku) isti je rezultat ostvaren i u Zagorju, ali s bodovima sakupljenim u dva kola ekipa Maraton kluba Velika Gorica sada drži treće mjesto u ukupnom poretku među dvanaest timova.

Kao i na svakoj utrci lige, boduju se rezultati s duge i kratke staze. Duga staza je ovaj put imala 25 kilometara dužine i 1100 metara elevacije, a na njoj su trčali Danijel Trgovac i Jasna Mikulić. Danijel je u cilj ušao s vremenom 2 sata 47.57 minuta, što je bilo dovoljno za 14. mjesto među 43 muška finišera i šesto mjesto u kategoriji M40. Neumorna Jasna je nakon dva polumaratona u protekla dva vikenda imala snage i volje otrčati brdskih 25km, a s rezultatom 3.05.36 zauzela je 5. mjesto među 16 ženskih finišerki i treće mjesto u Ž40. Nakon dva kola lige, Jasna je druga u ženskoj konkurenciji duge staze, a Danijel je peti među muškarcima.

Na kratkoj stazi od 14 kilometara i 720 metara elevacije imali smo petero predstavnika. Najbrži je bio Matej Janjić (1.17.21), zauzevši osmo mjesto generalke i osmo među 125 muških finišera, a bio je i treći u kategoriji M30. Vedrana Janjić je s rezultatom 1.34.26 bila šesta od 101 žene na kratkoj stazi, a u kategoriji Ž40 osvojila je srebrnu medalju. Vedrana je nastupila u oba dosadašnja kola lige i drži šesto mjesto u ženskoj konkurenciji na kratkoj stazi.

Drugo mjesto u svojoj kategoriji Ž50 osvojila je Renata Horvatek, a ukupno je bila 17. među ženama s rezultatom 1.48.18. Osmo mjesto u M50 i ukupno 71. među muškima, s rezultatom 1.53.11, osvojio je Nedjeljko Babić. Odmah iza njega u cilj je ušla Kristina Terzić Stepinac kao osma Ž40 i 22. ženskoj konkurenciji kratke staze.

Kompletne rezutate utrke Z brega na breg možete naći na Stotinki. Sljedeća utrka KontinenTrail lige je Samobor Trail, na rasporedu je 17. lipnja.