Devčić brončani na Zagreb Grand Prixu 2022, kadeti i limači uspješni u Zagrebu i Sisku

Prethodnog vikenda, 28.05. i 29.05. 2022., Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica ponovno je imala dupli natjecateljski program. U subotu smo nastupili na Prvenstvu Hrvatske u štafetama, dok smo u nedjelju nastupili s limačima na 2. kolu HALS-a, a naš Berislav Devčić je nastupio na Hodačkom Grand Prix-u Croatia 2022.

U subotu, na Prvenstvu Hrvatske u štafetama naše kadetkinje nastupile su u sastavu: Tara Petračić, Zeta Hećimović Obradović, Andrijana Džolić i Tena Petračić u disciplini 600 m – 200 m – 400 m – 800 m koje se održalo na stadionu Mladosti u Zagrebu. S vremenom 5:56,13 min., cure u nešto podmlađenom sastavu u odnosu na prethodnu godinu zauzimaju ukupno osmo mjesto.

Dan kasnije, u nedjelju 29.5.2022., Berislav Devčić je nastupio na utrci od 20 km hodanja u sklopu Hodačkog Grand Prix-a Croatia 2022 koje se održalo na južnoj strani savskog nasipa u Zagrebu. Berislav je s vremenom 2:22:36 ukupno zauzeo 3. mjesto.

Istog dana je osam limača našeg kluba nastupilo je u dvanaest disciplina na natjecanju 2. kola Hrvatske atletske lige sjever (HALS) u Sisku. Klub su predstavljali: Una Lovrić (60 m i skok u dalj), Lara Pracević (60 m i skok u dalj ), Bartol Pavelić (60 m i skok u dalj), Maks Šakić (bacanje vorteksa), Denis Kujundžić (60 m), Luka Živanović (60 m), Filip Pracević (300 m), Mateo Starčević (60 m i bacanje vorteksa).

S dvije zlatne medalje kiti se Bartol Pavelić u skoku u dalj i na trci od 60 m za limače 2011. godišta, a odličje mu je uručio izbornik atletske seniorske reprezantacije g. Mladen Katalinić, koji je svojom nazočnošću u Sisku dao punu potporu najmlađim zaljubljenicima u kraljicu sportova. Luka Živnović na 60 m i Filip Pracevićna 300 m dotrčali su do srebra, a Una Lovrić do bronce u svojoj trkačkoj disciplini. Peto mjesto u bacanju vorteksa pripada Maksu Šakiću, Lara Pracević je šesta na trci od 60 m kao i Denis Kujundžić u istoj trci limača, dok je Lara Pracević u skoku u dalj sedma, a osma Una Lovrić. Mateo Starčević je šesti u bacanju vorteksa, a u disciplini 60 m za 2013. godište ukupno deveti.

Slijedeće natjecanje već je za tjedan dana kada se kroz dva dana vikenda u Krlovcu održava Pojedinačno PH za mlađe juniore/ke, dok će seniori Kluba u sklopu Hrvatske cestovne lige nastupiti na Plitvičkom mratonu.

Ukupni rezultati PH u štafetama su dostupni ovdje, rezultati Zagreb Grand Prix-a su dostupni ovdje, rezultati 2. kola HALS-a za limače su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.