Četvero naših na Hendrix halfu, odličan rezultat Želimira Delača

Trkači Maraton kluba Velika Gorica ovog vikenda većinom treniraju za buduće nastupe u različitim utrkama i ligama, a od utrka bili smo zastupljeni samo na Hendrix halfu u Zagrebu. Najzapaženiji rezultat postigao je Želimir Delač.

Hendrix half je polumaraton nazvan po legendarnom Hendrixovom mostu u Zagrebu, ispod kojeg su start i cilj utrke, a trči se po sjevernom nasipu uz Savu do Jankomirskog mosta i natrag po južnoj strani. Više od 290 natjecatelja završilo je utrku u subotu 1. travnja, a naš predstavnik Želimir Delač je s odličnom rezultatom 1.42.18 završio na respektabilnom 33. mjestu ukupnog poretka i 32. među muškarcima.

Polumaraton je istrčao i Darko Kovač, samo tjedan dana nakon prethodnog halfa u Poreču, pa je zbog umora rezultat bio nešto skromniji – 2.16.07. U popratnom programu, na utrci od 5 kilometara, sudjelovalo je troje članova obitelji Prpa, među njima otac Ivica i kćer Severina kao predstavnici našeg kluba. Ivica je odličnim tempom i s rezultatom 23.58 došao do 19. mjesta generalnog poretka od 281 finišera, odnosno 16. među muškima. Severina je s rezultatom 37.36 bila 246. ukupno i 126. u ženskoj konkurenciji. Valerija Prpa je svoju prvu peticu istračala za 38.10 minuta.

Rezultate Hendrix halfa potražite na sljedećem linku.