Bruno Škrinjarić nastupio na Svjetskom prvenstvu u Ironman 70.3 triatlonu u Finskoj

Naš član i tajnik Maraton kluba Velika Gorica Bruno Škrinjarić je prošloga vikenda nastupio na Svjetskom prvenstvu u Ironman 70.3 triatlonu koje je održano u Lahtiju u Finskoj.

Radi se o disciplini srednje dugog triatlona ili half Ironmana, koja uključuje 1,9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom i 21,1 km trčanja. Na natjecanju u Finskoj je ukupno nastupilo oko 3500 muških i isto toliko ženskih natjecatelja iz cijelog svijeta. Naš Bruno je u nedjeljnoj utrci do cilja stigao za 4 sata 47 minuta i 42 sekunde. Iako nije najzadovoljniji nastupom, činjenica da je u prvoj polovici poretka svih muških natjecatelja je za pohvalu.

Bruno nam se javio iz Finske s prvim dojmovima: “Plivački dio utrke se odvio u jezeru s temperaturom vode od 17 stupnjeva, a vani je bilo prohladnih 15 stupnjeva. Zbog tako niske temperature plivalo se u neoprenskim odijelima. Nakon izlaska iz jezera i prelaska na biciklistički dio utrke Finska je pokazala svoje pravo lice te su nas praktički do kraja bicikla pratili kiša i vjetar. U tim se uvjetima nisam baš najbolje snašao, jednostavno se nisam mogao ugrijati, i ruke su mi drhtale cijelo vrijeme. U takvim sam se uvjetima više koncentrirao na samu stazu, na uvjete na cesti, i cilj mi je bio samo doći u jednom komadu do druge tranzicije i prelaska na trčanje. Razveselio sam se trčanju kao malo dijete jer sam znao da ću napokon malo zagrijati. Trčanje sam odradio standardno dobro, više kao neki dužinski trening nedjeljom”.
“Sve u svemu, ovo nije bila baš moja reprezentativna utrka, pa se neću hvaliti rezultatom. Zaredale su mi se sad dvije utrke iz jednog ekstrema u drugi. Prije nešto više od mjesec dana na utrci u Salzburgu sam dobio sunčanicu uz užasno visoke temperature, a sada me omela pothlađenost zbog kiše, vjetra i niske temperature. Nadam se da će sljedeća utrka biti u sredini između ova dva ekstrema i da će vremenski uvjeti biti nešto povoljniji. Slijedi mali oporavak, pa onda još jedan trening blok prije moje sljedeće utrke u Petrčanima krajem rujna”, zaključio je javljanje Bruno.

Osim na svjetskoj sceni, bilo je naših članova i na nekim domaćim utrkama. Dok većina trkača MKVG vrijedno trenira za jesensku sezonu, kao i za što bolje rezultate na Turopoljskoj ligi trčanja, ima i povremenih nastupa na ljetnim utrkama.

Veliki pothvat napravio je Berislav Devčić, zabilježivši u subotu svoj 108. maraton u karijeri. Devčić je sudjelovao na zagrebačkom Grawe Noćnom maratonu. Bio je među 40 najhrabrijih koji su startali maraton po velikoj vrućini i sparini, a kad je pao mrak ipak je bilo lakše. Kombinacijom trčanja i hodanja, Devčić je do cilja stigao za 5 sati 45.59 minuta.

Sveprisutna obitelj Prpa otišla je do Jasenovca, gdje je u subotu održana 3. Jasenovačka utrka. Nastupili su na utrci od 5 kilometara i postigli vrijedne rezultate. Najuspješnija je bila Severina Prpa koja je osvojila treće mjesto u ženskoj konkurenciji među 38 trkačica. Do cilja je stigla za 26.09 minuta. Ivica Prpa je bio četvrti među muškima, s rezultatom 21.01 minuta (pace 4.12). Uspješan obiteljski nastup zaokružila je Valerija Prpa, osvojivši 22. mjesto u ženskoj konkurenciji s vremenom 36.08 minuta.

Također u subotu, u Hrvatskom Zagorju, točnije u Konjščini, Marijan Malčević je u dresu Maraton kluba Velika Gorica nastupio na drugom izdanju Horse city traila. Na stazi dugoj 12.3 kilometara, s 250 metara elevacije, Marijan je utrku završio na 13. mjestu od 28 trkača.