Bogat vikend za članove MK Velika Gorica

Članovi MK Velika Gorica su se ovoga vikenda raspršili po raznim utrkama. U subotu, 8.5.2021., je održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu gdje na nastupio naš Bruno Škrinjarić. Sljedećeg dana, u nedjelju 9.5.2021., održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju gdje su za naš Klub od članova ljepšeg spola nastupile Sanja Klarin i Jasna Mikulić, a od muških Vedran Planinšek, Berislav Devčić, Bruno Škrinjarić i Hrvoje Mikulić. Istoga je dana održana i virtualna utrka „Wings for life“ gdje su pak nastupili Josip Martinović i Danijel Trgovac.

Krenimo kronološki, pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u super sprint duatlonu održano je u Slavonskom Brodu u novom prekrasnom kompleksu Bazeni Slavonski Brod odmah pored Save u organizaciji Triatlon kluba Mazator. Kako se radilo o relativno kratkoj distanci (2,5 km trčanja – 10 km vožnje bicikla – 1,25 km trčanja), utrka je privukla prvenstveno mlađe dobne kategorije i mnoštvo djece. Bruno Škrinjarić je u seniorskoj konkurenciji utrku završio na 5. mjestu ukupno i kao prvoplasirani u dobnoj kategoriji M30.

Nedjeljno pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju održano je u sklopu utrke Boroša. Utrka je to u organizaciji Atletskog kluba Sljeme koja starta na zagrebačkom Jelačićevom trgu a završava kod televizijskog tornja na vrhu Sljemena! Dakle, ukupno je to oko 12 km dužine s nešto manje od 900 metara visinske razlike. No, unatoč ovim zahtjevnim uvjetima naši članovi nisu razočarali. Od naše muške postave, prvi je u cilj ušao Bruno Škrinjarić s vremenom 1:01:42 te završio na 10. mjestu u ukupnom poretku. Bruno je ovime popravio svoje vrijeme na ovoj utrci za skoro 20 minuta u odnosu na istu utrku 2016. godine, kada je ovdje zadnji puta nastupio. Nakon Brune, u cilj ulaze i Vedran Planinšek u vremenu 1:10:05  te Berislav Devčić s vremenom 1:35:18, čime komplatiraju našu mušku ekipu. Kod žena smo imali samo jednu predstavnicu – jednu ali vrijednu. Sanji Klarin je ovo bilo prvo upoznavanje s ovom utrkom, te ju je odradila za 1:39:03. Spomenuti ćemo i rezultate naših novih klupskim kolega Hrvoje Mikulića i Jasne Mikulić, koji su utrku završili s vremenima 1:24:03 i 1:32:16. Veselimo se vidjeti ih u klupskim bojama već na sljedećoj službenoj utrci.

Bogati sportski vikend zaključili su naši dugoprugaši Josip Martinović i Danijel Trgovac koji su nastupili na još jednom virtualnom izdanju utrke „Wings for life“ – planetarno popularne utrke koja svugdje u svijetu starta u isto vrijeme i gdje cilj utrke lovi vas, a ne vi njega. Kako je utrka bila virtualna, dečki su izabrali dobro im znanu domaću rutu od Velike Gorice do Velike Kosnice pa preko Žitnjaka, Utrina i Buzina natrag do Velike Gorice. Kako je start bio točno u 13:00 sati, dečki su se osim velike dužine morali boriti i sa žarkim suncem i s ne baš idealnom temperaturom za trčanje. No nikako nisu posustali, te su bili „uhvaćeni“ na 22,5 km za Danijela te na 28,45 km za Josipa.

Čestitamo svim načim članovima na uspješnim rezultatima na svim utrkama. Sljedećeg vikenda je opet red na našim mlađim kategorijama, koje nastupaju na Atletskom mitingu “Dinamo Zrinjevac 2021” te na 3. kolu HALS-a za limače i limačice.

 

Ukupni rezultati pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju su dostupni ovdje, rezultati Prvenstva Hrvatske u super sprint duatlonu su dostupni ovdje.