Berba rekorda na cestovnoj utrci Holjevka VIII u Zagrebu

Na cestovnoj utrci Holjevka VIII, održanoj u nedjelju 5. ožujka u Zagrebu, naš klub imao je osam predstavnika i skoro svi ostvarili su rekordne rezultate. Utrka je dio Hrvatske atletske cestovne lige pa će na račun kluba biti upisano i pregršt bodova.

Tjedan dana nakon napornog maratona u Splitu te produženog boravka i zaobilaznog putovanja kući zbog vremenskih uvjeta, naši su maratonci jedva dočekali opet trčati. Od maratonske ekipe iz Splita na Holjevku su došli Marijan Malčević i Vedrana Janjić, postignuvši svoje rekorde na 10 kilometara. Marijan je s vremenom 45:00 bio na 62. mjestu među 206 muških finišera, a Vedrana je s vremenom 45:11 odlična osma među 111 ženskih finišerki. Brži od Marijana i Vedrane bio je Matej Janjić, koji je sa svojim rekordnim vremenom 39:03 završio na 23. mjestu generalke i 20. među muškarcima.

Jasminka Zvonar skromno je najavila utrku od preko pedeset minuta, a istrčala je za 48:41, što je bilo dovoljno za 14. mjesto u ženskoj konkurenciji. Kristina Terzić s novim rekordom 52:24 bila je 27. među ženama, a bodove za ligu zaradio je još i Darko Kovač s njegovim rekordnim rezultatom 53:45. Izvan konkurencije za bodove odlično su još istrčali Dario Gustetić s vremenom 54:03 na deset kilometara te Ivica Prpa s vremenom 21:48 na Maloj Holjevki, utrci od pet kilometara.

Osim na zagrebačkom asfaltu, članova MKVG je proteklog vikenda bilo i na dalmatinskom kamenjaru. Josip Martinović je na otoku Pašmanu nastupio na Škrapingu, trail utrci Treking lige. Na stazi Active, dugoj 12 kilometara, završio je na fantastičnom četvrtom mjestu među više od 520 finišera.

Berislav Devčić je nastupio na Veteranskom PH-u u disciplinama 3000m hodanje i 3000 trčanje i 1500 trčanje. Berislav na prenosi svoje dojmove: “S trčanjem na 3000 sam najzadovoljniji jer sam, iako uopće ne treniram trčanje a i u dvorani malo teško dišem, išao ispod 15 minuta. 1500 sam samo lagano prošao.”