Nastupili smo na kros prvenstvu HALS-a, juniorke osvojile treće mjesto u seniorskoj konkurenciji

U organizaciji AK Zaprešić u nedjelju 2. travnja održan je City Cross Run, ekipno prvenstvo HALS-a (Hrvatske atletske lige sjever) u krosu. Bili smo zastupljeni s mlađim kategorijama trkača i trkačica, a najzapaženiji rezultat postignut je osvajanjem ekipnog trećeg mjesta u seniorskoj konkurenciji, u kojoj smo nastupili s ekipom najmlađom od svih. Boje kluba branile su juniorke (2006. i 2007. godište) i dobrim pojedinačnim rezultatima osvojile su treće mjestu, iza AK Koprivnica i Ak Zabok. U seniorskoj utrci dužine 4000 metara za naš klub nastupile su Brigita Grčić (4. mjesto), Zara Horvat (9. mjesto), Antonia Cvetković (10. mjesto) i Lucija Breljak (16. mjesto).

Ekipni plasman ostvarili smo još u kategoriji mlađih kadeta, koji su trčali utrku dužine 1000 metara. Bodove za klub osvojili su Bartol Pavelić (24. mjesto), Kristijan Matić (25. mjesto) i Grga Cerjak (28. mjesto), a ekipnom su završili na šestom mjestu. U konkurenciji mlađih kadetkinja, na utrci od 1000 metara, imali smo jednu predstavnicu. Una Lovrić završila je na 25. mjestu od 54 finišerke.

U kadetskoj kategoriji imali smo po jednog trkača u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na stazi dužine 2000 metara Petra Knežević bila je 20., a Marko Knežević završio je na 23. mjestu među muškima.

Odlične rezultate ostvarile su naše najmlađe predstavnice, limačice 2013. godišta. Ema Gilja završila je utrku na 4. mjestu, a Ana Trčak na 8. mjestu. Među limačima istog godišta nastupio je Vigo Šušnjić, završivši 800-metarsku utrku na 11. mjestu.

Kompletne rezultate možete vidjeti na stranicama Hrvatskog atletskog saveza.