Ni loše vrijeme nije nas spriječilo u sudjelovanju na HVIDR-inoj memorijalnoj utrci

Memorijalna utrka HVIDR-e u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje poseban je događaj u našem kalendaru, na kojem obavezno sudjelujemo bez obzira kakvi su vremenski uvjeti i koliko smo umorni od istrčanih utrka.

Bilo je tako i u nedjelju 15. listopada, kad je održano šesto izdanje HVIDR-ine utrke od Pokupskog do Velike Gorice, odnosno od mosta preko Kupe do spomenika Golubica na velikogoričkom groblju.

Kišni dan nije nas omeo da se sakupimo u nedjelju ujutro, jedna grupa na pokupskom mostu, a druga kod crkve u Kravarskom. Uz nekoliko članova iz prijateljskog Atletskog kluba Žumberak, uključujući legendu i hrvatskog rekordera Dragu Paripovića, od Pokupskog do Kravarskog trčali su Matej Janjić, Vedran Planinšek, Nedjeljko Babić i Ivica Prpa.

Žumberčani i Prpa su potom otišli na odmor, a Janjić, Planinšek i Babić su nastavili trčanje do kraja, istrčavši cijelu dionicu od 36 kilometara. Od Kravarskog do Velike Gorice, na dionici dugoj 17 kilometara, s njima su trčali Jasminka Zvonar, Lana Pečnik, Edita Grgić, Darko Radić, Esad Tašaković, Josip Martinović, Hrvoje Mikulić i Marijan Malčević. Posljednjih par kilometara pridružile su se još Severina Prpa i Jasna Mikulić.

Nakon ceremonije polaganja vijenaca kod spomenika braniteljima, druženje je okončano ručkom u Grofu.