Najmlađi predstavljali MKVG na Pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u krosu

Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u krosu održano je proteklog vikenda u Zaprešiću. Na događaju nazvanom City Cross Run, u organizaciji Atletskog kluba Zaprešić, sudjelovali su najmlađi članovi našeg kluba, njih sedmero, zabilježivši pristojne rezultate u jakoj konkurenciji.

Među najmlađima, u muškoj konkurenciji limača, imali smo dvoje trkača među ukupno 29 natjecatelja. Trčali su jedan kilometar. Vigo Šušnjić je s rezultatom 4.38 minuta završio na 26. mjestu, a Denis Kujundžić je s rezultatom 5.00 minuta bio na 29. mjestu.

U kategoriji limačica nismo imali predstavnica, ali smo zato u kategoriji mlađih kadetkinja imali dvije. Na utrci od 1,5 kilometara Una Lovrić (6.37 minuta) osvojila je 41. mjesto među 65 natjecateljica, a Vita Plepelić (7.03 minuta) bila je 58. u cilju. Mlađih kadeta na stazi je bilo 31, a naš predstavnik bio je Bartol Pavelić. S rezultatom 6.16 minuta osvojio je 26. mjesto.

U kategoriji kadetkinja Maraton klub Velika Gorica predstavljala Petra Knežević. Trčala je dva kilometra, a s rezultatom 10.46 minuta osvojila je 34 mjesto. Naša najstarija predstavnica bila je Zara Horvat (2007. godište) u kategoriji mlađih juniorki. Za stazu od tri kilometar trebalo joj je 15.19 minuta i osvojila je deseto mjesto.