Vuković nastupila na Atletskom prvenstvu za seniorke

U subotu, 27.02.20201., na zagrebačkom Velesajmu održano je atletsko Prvenstvo Hrvatske u dvorani u kategoriji seniora/ki. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom natjecanju predstavljala je juniorka Nina Vuković u disciplini 800 m.

Svakako treba napomenuti da su pravo nastupa na PH imali oni natjecatelji koji su ispunili normu po tablicama Hrvatskog atletskog saveza, pa su se na tartan stazi nastupili samo elitni atletičari, među kojima je svoje mjesto zasluženo našla i naša Nina.

U ukupnom plasmanu seniorki na 800 m Nina je zauzela petu poziciju s vremenom 2:16,33, što svakako nije njen najbolji rezultat. Očito su traga  ostavila dvoranska natjecanja u prethodna dva vikenda u Prvoj atletskoj ligi kada je Nina redom rušila svoje osobne rekorde na istoj distanci. Klupski cilj nastupa na seniorskom PH je stjecanje neophodnog iskustva i primjene taktičkih zamisli trenera Franje Gavranovića koje Nina tek treba usvojiti i prilagoditi određenoj trci kako bi u budućnosti, kroz nadolazeće trke, suvereno preuzela vladavinu na stazi u disciplinama 800 i 1.500 m za žene, koje joj najbolje „leže” pod sprintericama.

Moto Atletske škole „Treniraj jako pobjeđuj lako” ulazi u filingransku fazu priprema za sve njene polaznike koji su zajedno na treninzima više od četiri godine. Ako te interesira atletika, želiš provjeriti svoje motoričke sposobnosti ili ih nadograditi u pozitivnom okruženju mladih i ustrajnih atletičarki i atletičara, pridruži se Atletskoj školi Maraton kluba Velika Gorica. Treninzi se održavaju svakog radnog dana u vremenu od 19.00-20.00 sati i 20.00-21.00 sati, na pomoćnim atletskim stazama ispod sjeverne tribine Gradskog stadiona u sklopu Športsko-rekreacijskog centra Velika Gorica.

Ukupni rezultati Seniorskog dvoranskog Prvenstva Hrvatske dostupni su ovdje.