Vedrana Janjić je vodeća trkačica u Hrvatskoj atletskoj cestovnoj ligi, MKVG na petom mjestu od 52 kluba

Vedrana Janjić na prvom je mjestu nakon održanih deset utrka u sklopu 1. Hrvatske atletske cestovne lige, a Maraton klub Velika Gorica je na petom mjestu od 52 kluba koja su sudjelovala u ligi.

Gotovo dva mjeseca nakon Noćne 10ke na Jarunu, desetog kola HACL, objavljen je bodovni poredak lige i potvrđeno je ono što smo neslužbeno znali – Vedrana Janjić je trenutno vodeća cestovna trkačica u Hrvatskoj. Vedrana je na srpanjskoj utrci na Jarunu bila treća u poretku hrvatskih natjecateljica i sa sakupljenim bodovima se probila na prvo mjesto lige.

Vedrana je otrčala šest utrka u sklopu prvih deset kola lige i sakupila 419 bodova, prestigavši Teu Faber (AK Dubrovnik, 395 bodova) i Ines Jozić (UMK Mazator Slavonski Brod, 380 bodova). Vedrana je najavila da će od preostalih sedam utrka lige sudjelovati u tri, pa vjerujemo da će dobrim nastupima uspjeti sačuvati mjesto pri vrhu, a možda i na samom vrhu.

Od naših je na Jarunu još trčala Jasminka Zvonar, koja si je takođe popravila plasman u ligi, pa je sad na trinaestom mjestu ukupno i druga u kategoriji Ž55. Ukupno je u ligi dosad sudjelovalo 160 trkačica, a MKVG su još predstavljale Jasna Mikulić, Renata Horvatek, Kristina Terzić, Lana Pečnik, Edita Grgić i Ivana Novak. Među trinaest ženskih ekipa koje su dosad sudjelovale u ligi, ženska ekipa MKVG je na šestom mjestu.

Što se muških tiče, pojedinačno nisu uspješni kao žene, ali su sakupili više bodova u ekipnom poretku pa muška ekipa MKVG drži sedmo mjesto od ukupno dvadeset ekipa. Najbolji pojedinac je Josip Martinović na 34. mjestu među ukupno 264 muška natjecatelja koja su dosad sudjelovala u ligi. Od naših su u poretku lige još Danijel Trgovac, Matej Janjić, Marijan Malčević, Vedran Planinšek, Hrvoje Mikulić, Berislav Devčić, Nedjeljko Babić, Darko Kovač i Zvonimir Migić.

I na kraju, klupski poredak – Maraton klub Velika Gorica zauzima peto mjesto među 52 kluba. Podsjetimo se, jedno smo vrijeme bili četvrti, ali nesudjelovanje na nekim utrkama omogućilo je konkurenciji da nas prestigne. No, i peto mjesto je fenomenalan uspjeh, a do kraja sezone možda se probijemo još koje mjesto više. Ispred nas su nedostižni AK Fit Zaprešić (3638 bodova) i AK Sljeme Zagreb (3146 bodova), dok su nam AK Martin Dugo Selo (1959 bodova) i AK Žumberak Sošice (1864 bodova) još relativno blizu i možemo ih dostići. Nakon deset kola imamo 1763 boda.

Sljedeća utrka 1. Hrvatske atletske cestovne lige je 29. Varaždinski polumaraton koji se trči ovog vikenda, u nedjelju 17. rujna.