Škrinjarić uspješan na Prvenstvu Hrvatske u Srednje dugom triatlonu

 

Proteklog vikenda, u nedjelju 20.9 2020., održano je deseto izdanje Marco Polo Challenge korčulanskog triatlona. Ove je godine utrka ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu. Naš je član Bruno Škrinjarić je postigao zapaženi rezultat.

Srednje dugi triatlon (poznatiji i kao “polu-Ironman” ili “Ironman 70.3”) je utrka koja se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 km vožnje bicikla i na kraju 21,1 km trčanja (iliti polumaraton). Utrka se održala u predivnoj Korčuli, domu Marca Pola, po kojemu je utrka i dobila ime.

Temperatura mora je bila oko 23 stupnja Celzijusa, pa su tako bila dozvoljena plivajuća odijela (popularno zvana “neopreni”), koja ipak malo pomažu u samom plivanju. Početnu dionicu od 1900 metara naš je član preplivao za 36:15, nakon čega je uslijedila biciklistička dionica.

Bicikl se vozio doslovno preko cijele Korčule, od grada Korčule do Vela Luke i nazad, pri čemu se, zbog dosta brdovitog reljefa, nakupi oko 1500 metara visinske razlike. Ovu, dosta zahtjevnu dionicu, naš je član odvozio za 2:48:36, nakon čega je uslijedila i posljednja tranzicija na trčanje polumaratona.

Ruta polumaratona prostirala se uz korčulansku obalu od grada Korčule do mjesta Račišće udaljenog 10,5 km i opet natrag do Korčule. Iako mu je ovo najdraža od tri triatlonske discipline, prethodno plivanje i vožnja bicikla je ipak uzela maha, pa je naš član ovu dionicu istrčao za 1:25:23.

Ukupno vrijeme za cijeli srednje dugi triatlon je bilo 4:56:07 čime se popeo na ukupno 7. mjesto ali i zauzeo pobjedničko postolje u svojoj dobnoj kategoriji muškaraca između 30-34 godine.

Čestitamo našem članu na još jednom odličnom rezultatu. Slijedi kratki oporavak i pripreme za državno prvenstvo u sprint duatlonu koje se već sljedeći vikend održava na zagrebačkom Jarunu!

Ukupni rezultati Državnog prvenstva u srednje dugom triatlonu dostupni su ovdje.