Rekordan nastup članova MK Velika Gorica u Varaždinu

Na Ekipnom Prvenstvu Hrvatske u krosu održanom u subotu, 13.3.2021., u Varaždinu, Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica nastupila je s rekordnih 7 ekipa i 28 natjecatelja.

Mlađi kadeti Ivan Toma Aščić, Marko Pocrnić, Indi Fran Hećimović Obradović i Bruno Martinčević su nastupili na utrci od 1 km. Nešto stariji mlađi juniori Martin Marčec, Viktor  Benedetti i Vito Jukić su pak nastupili na utrci od 4 km. U kategoriji mlađih kadetkinjena na utrci od 800 m boje Kluba su branile Zeta Hećimović Obradović, Petra Knežević i Tara Menalo. Na nešto dužoj utrci od 1 km su nastupile naše kadetkinje Tena Petračić, Tena  Martinec, Ema Vuković,  Livija  Debelić i Andrijana Džolić. Kod mlađih juniorki na utrci od 2 km su nastupile Iva  Karlović Papak, Tara Petračić, Brigita Grčić, Lucija Breljak i Lucija Kišić. Juniorke su pak nastupile na utrci od 4 km u sastavu Nina Vuković, Anja Petračić i Lucija Sever. Konačno, na najdužoj utrci od 12 km nastupili su naši seniori Bruno Škrinjarić, Josip  Martinović, Martin  Pečnik i Danijel Trgovac.

Na ovom natjecanju sudjelovalo je 35 ekipa iz cijele Hrvatske, a nastupilo je ukupno čak 641 natjecatelja u svim kategorijama. Treba napomenuti da je kros specifična i posebno teška atletska disciplina, pa uspjeh naših članova time dobiva dodatnu vrijednost kroz rezultatsko ostvarenje. Krenimo redom s plasmanima: seniori na 12 km – ekipno 10. mjesto, mlađi juniori i mlađe kadetkinje – ekipno 7. mjesto, mlađe juniorke – ekipno 6. mjesto, mlađi kadeti – ekipno 4. mjesto. Na pobjedničko postolje penju se juniorke kao ukupno treće plasirane. Najbolji naš plasman i ujedno drugo mjesto na pobjedničkom postolju ostvaruju naše kadetkinje.Treba podsjetiti da se je ova ekipa kadetkinja prije tri godine u kategoriji limačica na krosu u Labinu okitila titulom prvakinja Hrvatske. Odličan rezultatski kontinuitet na visokoj razini cure su održale zahvaljujući ustrajnim radom i svakodnevnim napornim treninzima. U konačnici Atletska škola Maraton kluba ukupno u muškoj konkurenciji zauzima 9. mjesto od 29 muških ekipa, a ženska ekipa je na 5. mjestu od 27 ženskih ekipa.

Sveukupno gledano u muškoj i ženskoj konkurenciji skupa, Atletska škola kao tim zauzima izvanredno 6. mjesto od 31 ekipe, što Klubu donosi nova 53 boda. Brojnim nastupom članova Atletske škole svih uzrasni kategorija, Maraton klub Velika Gorica ustrajno provodi i promovira svoje geslo „atletika za sve”, kojim „kraljicu sportova”želi približiti našim sadašnjim i budućim članovima osim kroz treninge, uključivanjem i u velik broj službenih natjecanja. Čestitke svim našim članovima na odličnim rezultatima.

Ukupni rezultati Ekipnog PH u krosu su dostupni ovdje a velika galerija slika će uskoro biti dostupna na Facebook stranicama MK Velika Gorica.