Nakon nastupa na Bilogora Trailu, osigurano mjesto u Top 3 u KontinenTrail ligi

Trail ekipa Maraton kluba Velika Gorica uspješno je u subotu 23. rujna nastupila na Bilogora Trailu, šestom kolu KontinenTrail lige, osvojivši ekipno četvrto mjesto. S tim plasmanom osigurano je minimalno treće mjesto uoči finala lige koje se održava za četiri tjedna u Lici.

Bilogora Trail je nova utrka u KontinenTrail ligi i naši trkači nisu imali nikakvog prijašnjeg iskustva sa staza koje su pripremili organizatori iz Bjelovara ii Velikog Trojstva. Trčalo se na dugoj stazi koja je trebala biti 27 kilometara, ali je na kraju ispala oko 25 km, te na kratkoj stazi od 19 kilometara.

Pojedinačno je najbolji plasman ostvarila Jasna Mikulić, osvojivši četvrto mjesto u ženskoj konkurenciji na dugoj stazi. Do cilja je stigla za 2 sata i 47.52 minute. Brže od nje bile su Ivana Širić, Jasna Plemeniti i Vesela Brajković. S ovim dobrim nastupom Jasna je praktički osigurala pobjedu u ženskoj konkurenciji lige na dugoj stazi pa na finalu treba samo opušteno otrčati do cilja.

Hrvoje Mikulić (2:33.45) završio je utrku na 16. mjestu od 43 muška trkača na dugoj stazi i osmi u kategoriji M40. Marijan Malčević (2:43.36) je bio 24. u muškoj konkurenciji dugoprugaša.

Na tratkoj stazi imali smo petero predstavnika. Opet su se iskazali brat i sestra Matej i Vedrana Janjić, s rezultatima među najboljima. Matej je do cilja došao za 1 sat 36.19 minuta, osvojivši deveto mjesto generalke među 98 trkača i trkačica te šesto mjesto u kategoriji M30. Vedrana Janjić (2:01.28) je prošla ciljem kao peta od 35 žena na kratkoj stazi i kao druga najbrža u kategoriji Ž40. Prije finala Vedrana je vodeća u kategoriji Ž40.

Nedjeljko Babić je s rezultatom 2:16.00 završio utrku na kratkoj stazi kao 44. u muškoj konkurenciji, a odmah iza njega ciljem je prošla Renata Horvatek (2:16.31) kao dvanaesta žena. I Ned i Renata će na finalu konkurirati za konačna mjesta u top 3 u svojim kategorijama. Osma naša predstavnica na Bilogori bila je Kristina Terzić (2:21.28), osvojivši petnaesto mjesto među ženama na kratkoj stazi.

Rezultati Bilogora Traila su na Stotinki. KontinenTrail liga završit će 21. listopada s Barać Forest Trailom u Rakovici.

Osim naše trailerske osmorke, MKVG su proteklog vikenda predstavljali Ivica i Valerija Prpa te Ivana Novak na utrci Cener 3 rijeke u  Velikom Bukovcu u Varaždinskoj županiji.

Ivica Prpa trčao je u glavnoj utrci od 10 kilometara, a s rezultatom 50.44 minute zauzeo je 36. mjesto generalke od 97 finišera i 32. mjesto od 72 muškarca.

U kraćoj utrci od 3 kilometra briljirala je Ivana Novak, osvojivši svoje prvo postolje u ukupnom poretku žena. Istrčala je za točno 16 minuta, što je bilo dovoljno za treće mjesto među 56 trkačica. Bravo Ivana! U istoj konkurenciji Valerija Prpa je s rezultatom 19.36 minuta osvojila dvadeseto mjesto.

Rezultati Cenera 3 rijeke su također na Stotinki.