Uspješan povratak natjecanjima za MK Velika Gorica

U subotu, 20.06.2020., održano je Prvenstvo Hrvatske u štafetama gdje su nastupile naše kadetkinje, dok je u nedjelju, 21.06.2020. održan Vrbovečki polumaraton gdje je naš Klub nastupio s jednim članom. U nedjelju, 14.06.2020. održan je Iločki polumaraton gdje su nastupila naša dva člana.

Na Prvenstvu Hrvatske u štafetama naš je Klub nastupio sa štafetom kadetkinja na utrci 600-200-400-800m u sastavu Livia DebelićTara PetračićEma VukovićTena Petračić. Prvo je krenula Livija Debelić na 600m i zajedno predaje izmjenu s predstavnicom AK Dinamo klupskoj kolegici Tari Petračić na 200m. Tara predaje palicu kao druga Emi Vuković koja trči dionicu na 400m te predaje palicu kao treća Teni Petračić, koja na 800m Tena uspijeva sačuvati broncu od dve godine starije kadetkinje iz AK Dinamo. Sve u svemu, cure su se odlično snašle i dočepale se medalja brončanog sjaja iza štafeta AK Agram iz Zagreba i AK Kvarner iz Rijeke a ispred AK Dinamo. Uspjeh je još i veći jer je u konkurenciji kadetkinja naš Klub zapravo nastupio u štafeti s tri talentirane mlađe kadetkinje koje još 2 godine mogu nastupiti u navedenoj štafeti gdje očekujemo u budućnosti i zlato.

Na utrci u Vrbovcu u sklopu Vrbovečkog polumaratona se održala i utrka na 10 km gdje je nastupio naš Bruno Škrinjarić. Ovu dosta brdovitu utrku Bruno je savladao za 34:30 te time postavio svoj novi osobni rekord na 10 km te zauzeo ukupno prvo mjesto.

Treba još spomenuti i da su u nedjelju, 14.06.2020., naši Ivica i Severina Prpa nastupili na na utrci od 6,5km u sklopu Iločkog polumaratona. Ivica je zauzeo 14. mjesto ukupno kod muškaraca i 1. mjesto u kategoriji M45 dok je Severina bila 13. ukupno kod žena i pobrala zlatnu medalju u dobnoj skupini 1-C.

Čestitamo svima našim članovima na sjajnim rezultatima u nastavku atletske sezone. Sljedećeg vikenda naše kadetkinje i mlađe kadetkinje nastupaju na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu dok naša seniorska ekipa nastupa na Osječkom polumaratonu.

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske u štafetama su dostupni ovdje. a velika fotogalerija će uskoro biti na našim Facebook stranicama. Rezultati utrke u Iloku na 6,5km su dostupni ovdje i ovdje.