Tena Petračić prvakinja Hrvatske u krosu

Sunčane subote, 20.10.2018., u Škabrnji se održalo Prvenstvo Hrvatske u krosu. U konkurenciji klubova iz cijele lijepe naše nastupio je i Maraton klub Velika Gorica s 11 članova. Natjecanje se održalo na Sportskom centru Vlačine, a staza za rutu krosa je bila dosta ravna, makadamska i travnata s tri prepreke koje je trebalo preskočiti. Jedan krug ove staze je iznosio 1 km, tako da su različiti uzrasti radili različit broj krugova.

Prvi se na start uputio senior Bruno Škrinjarić koji je 10 krugova, tj. 10 km završio za 36:43 te se plasirao na 8. mjesto ukupno i postavio novi osobni rekord.

Nakon Brune, na utrci od 3 km nastupila je naša mlađa juniorka Nina Vuković te završila na 4. mjestu ukupno.

Limač Ivan Toma Aščić je trčao trasu od 800 m te se plasirao na 4. mjesto. Limačice Hana Tašaković, Tena i Tara Petračić te Livia Debelić startale su sljedeće na istoj stazi kao i Limači te apsolutno pomele konkurenciju. Tena Petračić penje se na najviše postolje i uzima zlato, TE OVIME POSTAJE PRVA DRŽAVNA PRVAKINJA IZ NAŠEG KLUBA na čemu joj svesrdno čestitamo. Livia je zauzela izvrsno 3. mjesto uz broncu, dok su Hana i Tara zauzele 4. i 5. mjesto.

Mlađe kadetkinje Ema Vuković i Tena Martinec trčale su 1 krug, tj. 1 km. Ema je uzela broncu s vremenom 3:01 dok je Tena zauzela 4. mjesto.

Marko Rovišan, stariji kadet, te Anja Petračić, starija kadetkinja,  nastupili su posljednji na stazi od 2 km i ostvarili dobar plasman.

MK Velika Gorica se kući vratio s tri medalje – jednim zlatom i dvije bronce te time ostvario značajan pomak u odnosu na prošlu godinu.

Čestitamo svim našim članovima na odličnim rezultatima!

Ukupni rezultati utrka su dostupni ovdje a velika fotogalerija će biti uskoro dostupna na Facebook stranici MK Velika Gorica.