Nastup na Kupu i ekipnom PH za juniore/ke naše Atletske škole

U subotu i nedjelju (29.05. i 30.05.2021.) na Sportskom parku  „Mladost” u organizaciji Atletskog kluba Agram – Zagreb, održan je Kup i Ekipno Prvenstvo Hrvatske za juniore/ke. Nastupila su 32 atletska kluba iz cijele lijepe naše s ukupno 459 natjecatelja. Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica na ovom prvenstvu nastupila je s 12 članova u ukupno 10 disciplina. U subotu, 29.5.2021., je također održana i 7. Međimurska utrka vatrogasaca gdje je nastupio naš Nedjeljko Babić.

Prvog dana natjecanja (subota, 29.05.) naši su članovi nastupili je u 3 atletske discipline: 1500 m (juniorke), 400 m (juniorke i juniori) i 3000 m (juniori) s ukupno 8 natjecatelja: Iva Karlović Papak, Nina Vuković, Tena Martinec, Livia Debelić, Lucija Sever, Viktor Benedetti, Martin Marčec i Vito Jukić.

Izdvajamo odlično drugo mjesto Nine Vuković u disciplini 400 m u vremenu 56:56, od ukupno 42 natjecateljice u ovoj disciplini, ali i fenomenalnu Tenu Martinec koja je na ovoj istoj dionici po tko zna koji put pomjerila granice svojih mogućnosti istrčavši krug atletske staze za 58:80, čime je svoj osobni rekord popravila za 40 stotinki sekunde i plasirala se na ukupno 8 mjesto. Moramo naglasiti da je Tena još uvijek kadetkinja, a njene trke za ljubitelje atletike spadaju u rubriku „praznika za oči”. Sve ono što vrhunski atletičar sprinter treba imati, Tena je idealan učenik da usvoji, a već sada dojmljivo prezentira neke od tih magičnih komponenti: odlučan start, pravilna taktika, srčanost koja se osjeća u zraku i natjecateljski gard u kojem nema mjesta za respekt prema suparnicama. Takvim pristupom Tena je u subotu pobrala simpatije iskusnih atletski znalaca na tribinama. Čestitke naravno idu i svim ostalim članovima Atletske škole na primjerenim nastupima prvog dana natjecanja u kojima su uspješno branili boje Kluba.

Drugog dana natjecanja (nedjelja, 30.05.) naši su članovi nastupili u 5 atletskih disciplina: 200 m (juniorke i juniori), 800 m (juniorke), 3000 m (juniorke), 5000 m (juniori) i štafeta 4×400 m. Nastupili su: Tara Petračić, Livia Debelić, Chiara Menalo, Tena Martinec, Viktor Benedetti, Lucija Sever, Anja Petračić, Nina Vuković, Iva Karlović Papak, Brigita Grčić i Martin Marčec.

Dominantnim nastupom na 800 m i prvim mjestom u ukupnom plasmanu u vremenu 2:12,37, Nina Vuković je zagospodarila atletskom stazom od samog starta sve do ulaska u cilj, ostavivši iza sebe 32 natjecateljice koje su nastupile u ovoj disciplini. Povijesni nastup imala je i prva ženska štafeta naše Atletske škole koja je nastupila na trci 4 × 400 m u sastavu: Tena Martinec, Livia Debelić, Chiara Menalo i Nina Vuković, te s vremenom 4:07,59  zauzela fenomenalno 7. mjesto od ukupno 15 štafeta. Odlične nastupe imale su i Iva Karlović Papak kao i Brigita Grčić na trci 3000 m za juniorke, ali za iznenađenje drugog natjecateljskog dana pobrinuo se naš junior Martin Marčec na dionici od 5000 m koju je savladao za 17:48,69 i plasmanom na osmu poziciju na konto Kluba upisao 5 bodova, moramo biti iskreni – neplaniranih. I stoga Martinov rezultat je tim i veći. Bravo Martin!

Ukupnim plasmanom na 13. mjesto u konkurenciji od 30. klubova koji su ostvarili plasman i s novih 39 bodova u Klubu smo više nego zadovoljni. Nadolazeći vikend, 05. i 06. 06.2021., čeka nas nastup na Pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za seniore/ke, koje će se održati u Karlovcu.

Konačno, spomenuti ćemo i rezultat našeg Nedjeljka Babića, koji je nastupio na 7. Međimurska utrka vatrogasaca na utrci od 6 km te osvojio 2. mjesto u kategoriji M50 s vremenom 28:58. Svaka čast Nedjeljko!!

Ukupni rezultati Kupa i ekipnog prvenstva Hrvatske za juniore/ke su dostupni ovdje (1. dan) i ovdje (2. dan), a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.